Cyperkill 250 EC

Rekisteröity kunnes
Rekisteröinti päättynyt
Rekisteröintinumero
2801
Aktiiviset materiaalit

Käyttötarkoitus
Tuhohyönteisten, kuten kirvojen, kirppojen, luteiden, kahukärpäsen, rapsikuoriaisen, kärsäkkäiden, koiden, hernekääriäisen, ripsiäisten, porkkanakempin, porkkana-, kaali- ja sipulikärpäsen, kaali-, lanttu- ja naurisperhosen, vattukuoriaisen ja ansarijauhiaisen, torjuntaan ristikukkaisilta öljykasvi-, vilja-, herne-, porkkana-, kaali-, lanttu-, nauris-, sipuli- mansikka-, vadelma- ja kuminaviljelyksiltä sekä lasinalaiskasveista ja koristekasveista avomaalla. Noudata käyttöohjeita ihmisille ja ympäristölle aiheutuvien vaarojen välttämiseksi.

Käytön rajoitukset
Varoaika 7 vrk. Käyttö viljoilla sallittu vain käyttöohjeessa mainituissa erityistapauksissa. Porkkanalla ja kaalilla sallitaan vain yksi käsittely kasvukauden aikana.

Käytössä huomioitavaa
Valmiste on haitallista muillekin kuin torjuttaville eliöille, minkä vuoksi valmistetta tulee käyttää vain tutkitun tarpeen mukaan. 


Torjunnan kynnysarvot
Ristikukkaiset öljykasvit

Rapsikuoriainen: 1 kuoriainen/kasvi varhaisella nuppuasteella, 2-3 kuoriaista/kasvi vähän ennen kukintaa. 
Rapsikärsäkäs: ennen kukintaa 1 kärsäkäs/4 kasvia.
Kaalikoi: 4-6 toukkaa/kasvi. Torjunta tapahtuu usein yhdessä rapsikuoriaisen torjunnan kanssa.

Viljat
Kahukärpänen: Pienet, pientareiden reunustamat lohkot käsitellään kokonaan, isommilla lohkoilla riittää reuna-alueiden käsittely 1 - 2 ruiskun työleveyden alalta. Käsittely tehdään viljan ollessa 1-4 -lehtiasteella ja kun lohkolla tarkkailun yhteydessä löytyy kahukärpäsia. Tarkkailun helpottamiseksi voidaan käyttää esimerkiksi lohkolle asetettavia keltaisia liimapyydyksiä, joista kahukärpäset on helppo tunnistaa. Käsittely tulee tehdä tyynellä ja lämpimällä säällä, jolloin kahukärpäset ovat parhaiten ruiskutuksella tavoitettavissa.

Herne
Hernekääriäinen: Torjunta kukinnan aikana klo 21 j a 06 välillä. Torjunnan ajoitus ja tarve arvioidaan feromonipyydysten avulla. Ohjeellinen torjunnan kynnysarvo ruokaherneen tuotannossa on 50-100 kääriäistä / pyydys.

Kumina
Kuminakoi: Koin viljelyksellä esiintymistä tarkkaillaan keltapyydysten avulla. Torjunta aloitetaan kun vrk:n tehoisa lämpösumma on yli 130 astetta. Uusinta tarvittaessa 4-7 vrk:n kuluttua.

Vihanneskasvit
Porkkanakemppi: Torjuntakynnys 5 kemppiä/ 5 pyydystä/ viikko. Porkkanakempin tarkennettu torjunta ja siinä onnistuminen edellyttää lohkokohtaista tarkkailua keltapyydysten avulla. Tarkkailuun on ryhdyttävä porkkanan taimettuessa ja sitä jatketaan normaalisti heinäkuun puoliväliin asti tai kunnes kemppejä ei enää löydy pyydyksistä.
Porkkanakärpänen: Torjuntakynnys on 5 kpl/ pyydys/ viikko. Porkkanakärpäsen tarkkailussa käytetään esimerkiksi keltapyydyksiä. Pyydyksiä tarvitaan 3-5 kpl/ viljelylohko.

Kaalikasvit
Kaalikoi: Torjuntaruiskutus tehdään, kun perhosia löytyy liimapyydyksistä tai kun toukkia alkaa esiintyä kasvustossa.

Lasinalaiskasvit ja marjakasvit Integroidussa torjunnassa on huomioitava aineen haitallinen vaikutus torjuntaeliöihin sekä muihin luontaisiin vihollisiin. Varoaika torjuntaeliöille lasinalaiskasveilla on 8-12 viikkoa ja avomaalla vähintään 4 viikkoa. Mansikalla vattukärsäkkäiden ja luteiden esiintyminen voidaan todeta vatinäytteen avulla. Vadelmalla vattukärsäkkään esiintyminen voidaan todeta karistusnäytteen avulla.

Huomautukset
Käsikäyttöisillä välineillä tulisi välttää ruiskuttamista yli 0,22 l valmistetta/ha. Vesimäärä traktoriruiskulla vähintään 200 l/ha ja moottorireppuruiskulla 35-50 l/ha.

Vain ammattikäyttöön! Tuholaistorjuntaa ei saa aloittaa tai suorittaa itsenäisesti.

Rekisteröity kulttuurien osaltaMenekkiEnnen satoa
Syysrapsi0.1 l7
Kevätrapsi0.1 l7
Syysvehnä0.1 l7
Kevätvehnä0.1 l7
Syysruis0.1 l7
Kevätruis0.1 l7
Syysruisvehnä0.1 l7
Kevätruisvehnä0.1 l7
Syysohra0.1 l7
Kevätohra0.1 l7
Syyskaura0.1 l7
Kevätkaura0.1 l7
Herneet0.1 l7
Porkkanat0.1 l7
Perunat0.1 l7
Kaali, lehtikaali0.1 l7
Lanttu0.1 l7
Nauriit0.1 l7
Sipulit0.1 l7
Mansikat0.1 l7
Vadelmat0.1 l7
Kumina0.1 l7