Agrolex 50 WP

Hersteller
Agropharm
Kategorie
Fungizide
Registriert bis
2024-08-10
Registrierungsnummer
7110
Wirkstoffe
Links
İlacın Uygulamaya Hazırlanması
Toz halindeki ilaç önce ayrı bir kapta az su ile bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç yarı yarıya su ile doldurulmuş ilaçlama aletinin deposuna boşaltılarak karıştırılır. Karıştırmaya devam edilerek depoya kalan su ilave edilir. Hazırlanmış ilacı aynı gün içerisinde kullanınız.
 
İlacın Kullanım Şekli
A) Sebze
1. Toprak ve Bitki İlaçlaması
Ekimden sonra ilk uygulama yapılır. Daha sonra bitkiler toprak yüzeyine çıktığında her 14 günde bir tekrarlanır, yeterince su kullanarak ilacın bitkiden yıkanarak toprağa geçmesi sağlanmalıdır.
2. Can Suyu Uygulaması
Fideler şaşırtıldıktan sonra uygulama can suyu şeklinde gerekirse 14 günde bir tekrarlanır.
B) Karanfil
Şaşırtmadan bir hafta sonra toprağa verilir (tek uygulama)
 
Karışabilirlik Durumu
İnsektisit, Fungisit, Sıvı Gübrelerle karıştırılarak uygulanabilir. Alkali özellikte gübrelerle karıştırıldıktan sonra bekletilmeden kullanılmalıdır.
 
Antidotu
Özel bir antidotu yoktur. Belirtilere göre tedavi uygulanır. Hafif zehirlenmelerde ATROPİN SÜLFAT ve 2 PAM verilir.