Efedor SC 350
- Hersteller
- Agrobest
- Kategorie
- Insektizid
- Registriert bis
- 2024-05-18
- Registrierungsnummer
- 6928
- Wirkstoffe
- Imidacloprid350 g/l
- Links
- EtiketteSiehe
GENEL BİLGİLER
- Arılara zehirlidir çiçeklenme zamanı uygulamayınız.
- Akarsulara ve kullanma sularına bulaştırmayınız.
- Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalayınız.
- Boş ilaç ambalajını usulüne uygun olarak imha ediniz.
- Başka bir amaçla kullanmayınız.
IMIDACLOPRID :
Böcek merkezi sinir sisteminin postsinaptik nikotinik reseptörlerine bağlanarak bir antagonist gibi davranır.
Translaminar aktiviteli kontak ve mide etkili sistemik insektisit. Bitki tarafından kolayca alınır ve kök sistemi ile alınır iyi bir şekilde akropetal olarak bitkiye dağıtılır.
Gerekli miktardaki EFEDOR SC 350 (Imidacloprid 350 g/L) az bir miktar suyla ayrı bir kapta önce karıştırılır. Yarısına kadar su doldurulmuş ilaçlama tankına ilave edilerek karıştırılır ve tank suyla tamamlanır. İlaçlama havanın serin ve sakin olduğu zamanlarda bitkilerin her tarafını kaplayacak şekilde püskürtülür.
Kök Boğazı İlaçlaması:
Domateste Tel Kurtlarına Karşı;
Önce dekardaki bitki sayısı belirlenir ve bitki başına 100-150 ml mahlul hesabı ile bir dekara kullanılacak su miktarı hesaplanır.Hesaplanan su miktarı bir kap içerisine konur ve 100 ml ilaç konularak karıştırılır. Elde edilen karışım her bitkinin kök boğazına 100-150 ml gelecek şekilde can suyu şeklinde verilir.
Damla Sulama İlaçlaması:
Önce bitkilerin kök bölgesini ıslatacak şekilde yaklaşık 5-6 dakika damlama sulama sistemi çalıştırılır.Daha sonra gereken miktar ilaç (100 ml/da) bir tank içinde karıştırılarak birkaç dakika içinde sisteme verilir.Damlama sistemi 5-6 dakika daha çalıştırılarak ilaçlı mahlulün bitkilerin kök derinliğine ulaşması sağlanır.
Budama yapılmış patlıcanda damla sulama ile ilaçlama için önce etkili kök derinliğinin (15-20 cm) ıslatılması gerekir. Bunun için sulama sistemi yaklaşık 2 saat çalıştırılır. Daha sonra gereken miktarda ilaç (100 ml/da) gübre tankı içinde su ile karıştırılarak birkaç dakika içinde sisteme verilir.İlacın kök derinliğine ulaşması için sulamaya 15-20 dakika devam edilir.
EFEDOR SC 350 (Imidacloprid 350 g/L) yüksek derecede alkali ilaçlarla karıştırılmaz.
Registriert für Kulturen | Ansatz | Vor-Ernte-Intervall |
---|---|---|
Pistazien | 0 l | 14 |
Birnen | 0 l | 14 |
Okra | 0 l | 7 |
Tomaten | 0 l | 7 |
Äpfel | 0 l | 14 |
Bohnen | 0 l | 7 |
Zitrusfrüchte | 0 l | 14 |
Baumwolle | 35 - 85 ml | 14 |
Kartoffeln | 15 ml | 14 |
Auberginen | 100 ml | 7 |
Pfirsiche | 0 l | 14 |
Tabak | 12 - 14 ml | 14 |
Weinreben | 0 l | 14 |
Paprika | 100 ml | 7 |
Auberginen | 0 l | 7 |
Tomaten | 100 ml | 7 |