Hagax

Hersteller
SYNGENTA
Kategorie
Fungizide
Registriert bis
2026-04-19
Registrierungsnummer
10610
Links

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya verilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. İlaçlama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içerisinde kullanınız.

Kalibrasyon: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İlaçlama Makinesinin Temizliği: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sisteminin çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

  • Bağ Mildiyösü: İlk uygulama sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. İlacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-12 gün ara ile ilaçlama yapılır.

  • Domates mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

  • Elma Karaleke: 1. Uygulama, çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce), 2. Uygulama, pembe çiçek döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde), 3. Uygulama, çiçek taç yapraklarının % 70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun şekilde devam ettiğinde 10’ar gün ara ile yapılır.

  • Turunçgillerde Kahverengi Leke: Sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. İlaçlamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.

  • Kayısı Yaprak Delen (Çil): 1. İlaçlama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. İlaçlama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce, 3. İlaçlama meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyırılırken yapılmalıdır.

  • Kirazda Çiçek Monilyası: 1. İlaçlama çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte), 2. İlaçlama tam çiçeklenme döneminde(%90 – 100 çiçekte) yapılır.

  • Patates Mildiyösü: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtileri görülmesi ile uygulamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 12 gün aralıklarla uygulama tekrarlanır.

  • Şeftali Yaprak Delen (Çil): 1. İlaçlama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. İlaçlama ilkbaharda çiçek tomurcukları kabardığı dönemde, çiçekler açmadan önce yapılır.

  • Zeytin Halkalı Leke Hastalığı: İlaçlamalar; Marmara bölgesinde 1. İlaçlama Ekim ayının ilk yarısında, 2. İlaçlama Nisan ayının ilk yarısında, Akdeniz bölgesinde 1. İlaçlama Kasım ve Aralık ayında, 2. İlaçlama Mart ayının ilk yarısında, 3. İlaçlama Nisan ayının ilk yarısında, Ege bölgesinde 1. İlaçlama zeytinler sürgün vermeden önce Şubat ayında, 2. İlaçlama zeytinler çiçek açmadan önce Nisan ayında yapılmalıdır.

Registriert für KulturenAnsatz
Oliven0 g
Zitrusfrüchte0 g
Pfirsiche0 g
Kartoffeln250 g
Kirschen0 g
Aprikosen0 g
Äpfel0 g
Tomaten225 g
Weinreben0 g