Menta Fiona

Hersteller
Menta Tarim
Kategorie
Fungizide
Registriert bis
2032-12-12
Registrierungsnummer
8961
Wirkstoffe
Links

Özelliği : Sistemik etkili, bitkilerde dayanıklılığı artırıcı etkiye sahip bir fungisittir.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Ayrı bir kapta bulamaç haline getirilen ilaç aletin deposuna aktarılır, daha sonra karıştırıcı çalıştırılarak depo su ile tamamlanır. Fazla beklemeden uygun zamanda ilaçlamaya geçilir.

KARIŞABİLİRLİĞİ
Yaprak gübreleri, bakırlı ilaçlar ve dicofol ile karışmaz. Yağ veya yağlı ilaçlar, ilacın yapraklara nüfuzunu önlediğinden daha sonra kullanılmalıdır. İlaçlarda değişik kalitede dolgu maddeleri kullanıldığından karışım yaparken yaygın uygulamadan önce küçük çapta denemeler yapılması önerilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI
FİONA  bitki özsuyunda yapraktan köke, kökten yaprağa taşınabilen iki yönlü sistemik bir fungisittir. O nedenle, uygulandığında 5-6 saat sonra şiddetli yağış bile olsa ilaçlamanın tekrarı gerekmez. Ancak ilacın kısa sürede ve homojen olarak bitki özsuyuna geçebilmesi için iyi bir ıslatma sağlanmalıdır.

Hıyar ve kavunda mildiyö: İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında ya da çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile  başlanır. 10 gün ara ile tekrarlanır. Son ilaçlama ile hasat arasında en az  bir hafta süre bırakılmalıdır.
Turunçgillerde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanma hastalığı: Hızlı sürgün gelişmesinin olduğu dönemlerde (Nisan, Haziran ve Eylül'de) birer kez olmak üzere yılda 3 ilaçlama.
Turunçgilde meyvede hasat sonrası kahverengi çürüklük: Meyveler ilaçlı suya 3 dakika süreyle daldırılır.

Armut ateş yanıklığı: Çiçeklenme başlangıcından itibaren (beyaz rozet) 7-8 gün aralıklarla en az üç ilaçlama yapılmalıdır.

Soğan mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile ilaçlama yapılır.

Domates mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile başlanır. Bitkinin yaprak alt yüzlerinin ve her tarafının iyice ilaçlanması gerekir.

DİRENÇ YÖNETİMİ
FİONA adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 33 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için FİONA‘nın aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 33 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Registriert für KulturenVor-Ernte-Intervall
Gurken3
Cantaloupe-Melone3
Zitronen14
Orangen14
Grapefruit14
Birnen14
Zwiebeln14
Tomaten7