Tekvando Capsül

Hersteller
Safa Tarim
Kategorie
Insektizid
Registriert bis
2025-07-14
Registrierungsnummer
7870
Wirkstoffe
Links

Özellikleri
İlaçlama aletinin kalibrasyonu: İlaçlamadan önce aletin uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olunuz. Dekara veya ağaç başına kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için, önce sadece su ile belirli bir alan veya ağaç düzgünce ıslatılır. Harcanan su belirlenerek dekara veya ağaç başına kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır. Yoğun yeşil aksamı olan bitkilerde iyi bir kaplama için özen gösteriniz. Günün sıcak saatlerinde yeşil aksamın ıslak olduğu veya hemen yağış beklenen durumlarda ilaçlamadan kaçınılmalıdır.

İlacın hazırlanması ve kullanılması: Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan ilaç miktarı önce ayrı bir kapta su ile karıştırılır. Aletin deposu yarıya kadar suyla doldurulur. Aletin karıştırıcısı çalışır vaziyette iken ilaçlı su tanka ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek kalan su miktarı tanka konur. İlaç suyla iyice karıştıktan sonra ilaçlamaya başlanır. İlaçlama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir.

Pamukta yeşilkurta karşı ilaçlamalar yeni çıkışların çoğunlukta olduğu yani larvalar küçük dönemde iken yapılmalıdır. Bu devrede mevcut ve ilaçlamadan itibaren beş gün içinde konacak yumurtalar da ilacın etkisi ile açılmayıp larva meydana getirmezler.

Elma ve Armutta iç kurduna karşı ilk ilaçlama larvaların yeni çıktıkları dönemde yapılmalıdır. Larvaların meyve içine girmeden yapılan ilaçlama en uygundur. İlk ilaçlamadan sonra 20 - 25 gün arayla 2 - 3 ilaçlama daha yapılır.

Bağda salkım güvesine karşı ilk ilaçlama ilk larvaların görüldüğü çiçek tomurcuğu döneminde yapılır. 2. ilaçlama koruk, 3. ilaçlama da üzümler tatlanmaya başladığında uygulanır.

Mısırda mısır kurdu ve koçan kurduna karşı ilk bulaşmalar görüldüğünde ilk ilaçlama yapılır, 15 gün aralıklarla ilaçlamalar tekrarlanır.

Mısırda Bozkurt mücadelesinde ise m2 ‘de veya 3’er metrelik sıralar üzerinde en az 2 yenik bitkinin bulunması halinde ilaçlamaya başlanır.

Patatestepatates böceğine karşı larva ve ergin dönemlerinde ilaçlama yapılır.

Patateste Bozkurt mücadelesinde ise m2 ‘de 2-3 Bozkurt larvası varsa ilaçlamaya geçilir.

Domateste yeşilkurda karşı larvaların meyve içine girmesinden önce ilaçlamalar yapılmalıdır.

Fındıkta fındık kurdu mücadelesinde ilaçlamalar fındık meyvelerinin 3 -4 mm çapta olduğu dönemde yapılmalıdır.

Lahana: Zarar belirtilerine yaygın olarak rastlanmaya başlandığında ilaçlamalara başlanır.

Hububatta Kımıl mücadelesinde m2 ‘de ortalama 10 adet 2.-5. nimf veya yeni nesil ergin, Zabrus mücadelesinde ise m2 ‘de 3 veya daha fazla canlı larva görüldüğünde yapılır.

Zeytinde zeytin güvesi: Güve tırtılı tahribatı bulunan somak (çiçek salkımı) oranı % 10’a yaklaştığı zaman ilaçlama yapılır.

Zeytin Sineği: Meyvelerin yumurta koyma olgunluğuna geldiği dönemde meyvelerde vuruk sayımları yapılarak; sofralık çeşitlerde% 1, yağlık çeşitlerde % 6-8 vuruk saptandığında ilaçlama yapılır.

Zeytin Karakoşnili: Doğal düşmanların baskı altına almadığı ve parazitlenmenin % 50’nin altında bulunduğu yerlerde ilaçlama yapılır. İlaçla zamanı aktif larva çıkışına göre saptanır. Bu amaçla yumurtaların % 50’sinin açıldığı dönemde 1., % 90’ının açıldığı dönemde 2. ilaçlama yapılır.      
TEKVANDO CAPSÜL, birçok insektisit, akarisit ve fungusitlerle karışabilir (Pirimicarb, Hexaconazole, Captan, Gibberellic Asit, Fenpyroximate v.b). İlaçlama için büyük miktarlarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir          

Registriert für KulturenAnsatzVor-Ernte-Intervall
Birnen0 l3
Weinreben0 l7
Tomaten50 ml3
Äpfel0 l3
Nüsse50 ml7
Sommerweizen45 - 50 ml14
Winterweizen45 - 50 ml14
Sommergerste45 - 50 ml14
Wintergerste45 - 50 ml14
Kopfkohl25 ml3
Mais30 - 50 ml14
Baumwolle150 ml7
Kartoffeln40 ml3
Zuckerrüben20 ml3
Oliven0 l3