Yoksorrun 5 EC

Hersteller
Agrobest
Kategorie
Insektizid
Registriert bis
2024-10-11
Registrierungsnummer
4848
Wirkstoffe
Links
HEXYTHIAZOX:
Kontak ve mide etkili akarisit. İyi translaminar aktiviteye sahiptir. Yumurta, larva  ve nimf öldürücü aktiviteye sahiptir.Yetişkinlere karşı etkin değildir.Ancak kısır yumurta oluşumuna neden olur.
Gerekli YOKSORRUN 5 EC (Hexythiazox 50 g/l ) önce bir miktar  su ile  ayrı bir kapta karıştırılır. İlaçalama aleti yarısına kadar su ile doldurularak içine bu karışım dökülür ve kalan su miktarı ilave edilerek karıştırılır.
YOKSORRUN 5 EC (Hexythiazox 50 g/l ) her türlü püskürtücü ile havadan ve yerden uygulanabilir. Tarla pülverizatörleriyle ilaçlama yapılırken yaprak altlarının da ilaçlanabilmesi için sıra arası memelerin takılması ve kaplama ilaçlama yapılması tavsiye edilir. 
 
Meyve ağaçlarında: 
Genellikle çiçek taç yapraklarının tamamen dökülmesinden sonra birinci ilaçlama yapılmalı, yoğunluk olduğu takdirde tekrarlanmalıdır. Erginlere etkisi düşük olduğundan ergin populasyonu çoğalmadan ilaçlamaya başlanmalıdır. Eğer ergin populasyonu fazla ise erginlere etkili bir kontakt akarisitle karıştırılarak uygulanması tavsiye edilir. Kırmızı örümceklerin direnç kazanmalarını önlemek için YOKSORRUN 5 EC (Hexythiazox 50 g/l ) ile yılda iki  defadan  fazla ilaçlama yapmayınız. YOKSORRUN 5 EC (Hexythiazox 50 g/l ) klasik akarısitlere direnç kazanmış akarlara da etkilidir. Yağmurla yıkanmaya dayanıklıdır. Etkisi 50-60 gün sürer. Kırmızı örümceklerin larva ve nimfleri ilaçla temas ettiklerinde veya ilaçlanmış bitki yapraklarına dokunduklarında ölürler. Eğer YOKSORRUN 5 EC (Hexythiazox 50 g/l ) doğrudan yumurtaların üzerine püskürtülürse yumurtalar açılmaz. İlaçlanmış yaprağa bırakılan yumurtalar da açılmaz. Eğer erginler ilaçla temas etmişlerse, bıraktıkları yumurtalar açılmaz.

YOKSORRUN 5 EC (Hexythiazox 50 g/l ) kuvvetli alkali ilaçlar hariç yaygın akarisit, fungisit ve yaprak gübreleriyle karıştırılarak kullanılabilir.
Registriert für KulturenAnsatzVor-Ernte-Intervall
Weinreben50 ml7
Gurken0 l3
Baumwolle75 - 100 ml
Auberginen50 ml1
Äpfel0 l7