Apollo 500 SC

Manufacturer
ADAMA
Category
Insecticides
Registered until
N/A
Registration number
01-0583
Active materials
Links

Informații generale

 

• Acaricid de contact acționând în principal ca ovicid, cu efect și asupra formelor mobile în stadiul de larve

• Are activitate îndelungată, protejând cultura o perioadă mare de timp

• De utilizat împreună cu acaricidul SEIZAR 10 EC

RECOMANDĂRI DE APLICARE

Căpşun: Se aplică stropiri cu volum normal de soluţie, la apariţia primelor forme mobile de acarieni, cu mijoace terestre de pulverizare.

Măr: Se fac tratamente preventive contra ouălor de iarnă înainte de eclozarea acestora. Tratamentul cu APOLLO 500 SC se poate face începând din fenofaza de dezmugurire până la buton roz (înainte de înflorire). Dacă tratamentul se face mai târziu, APOLLO 500 SC se va aplica împreună cu un acaricid-adulticid, astfel încât să se combată şi formele mobile. Se folosesc volume normale de soluţie şi se urmăreşte stropirea completă a pomului (din toate părţile).

Viţă de vie: Se fac tratamente preventive înaintea înfloritului, când de obicei apar primii adulţi, asigurând o normă de 0,24-0,36 l/ha. Echipamentul de tratare trebuie să asigure o pulverizare corespunzătoare inclusiv a părţilor mai puţin expuse ale butucilor de vie (mai ales partea inferioară).

MOD DE ACȚIUNE

APOLLO 500 SC este un acaricid de contact acţionând în principal ca ovicid, cu efect şi asupra formelor mobile în stadiul tânăr (larve) şi cu îndelungată activitate reziduală. Substanţa activă Clofentezin intervine în creşterea şi diferenţierea celulară în cursul fazelor finale ale dezvoltării embrionare şi fazelor iniţiale ale dezvoltării larvare a acarienilor. De aceea nu are activitate asupra adulţilor, însă datorită efectului său rezidual, în cazul aplicării pe adulţi, efectul maxim de combatere se poate constata după 2 săptămâni de la tratament asupra generaţiei următoare de acarieni. Ca orice acaricid ovicid, se recomandă să nu se aplice mai mult de un tratament cu APOLLO 500 SC pe sezon, în scopul evitării apariţiei rezistenţei.

Registered for culturesRatePreharvest Interval
Apples0.4 - 0.6 l30
Grapes0.24 - 0.36 l60
Strawberries0.3 - 0.4 l30