Signum WG

Producent
BASF
Kategori
Fungicider
Registreret indtil
2024-01-31
CVR-nummer
19-151
Aktive materialer
Links

Må kun anvendes til bekæmpelse af svampesygdomme i gulerødder, persillerod, pastinak, hvid-, rød-, savoy-, rosen-, og blomkål, broccoli, ærter, bønner, løg, kirsebær, blommer, jordbær, porrer, salat, spinat, rucola, solbær, ribs, hindbær, brombær og kartofler.

Effekter:
Signum har effekt på en lang række skimmel-, frugt- og bladpletsygdomme såsom Alternaria, Sclerotinia, Botrytis og MoniliaResistens


For mange svampemidler er der almindelig risiko for forekomst af svampetyper, der er modstandsdygtige (resistente) over for det aktive stof.
Der er 2 aktivstoffer i Signum:
Pyraclostrobin tilhører gruppen af strobiluriner (FRAC gruppe 11), som vurderes at have en høj risiko for udvikling af resistens. I Danmark er der fundet resistens overfor visse sygdomme i kornafgrøder.
Boscalid tilhører gruppen af carboxamider såkaldte SDHI fungicider (FRAC gruppe 7), som vurderes at have middel til høj risiko for udvikling af resistens. Der er konstateret nedsatte effekter af boscalid over for gråskimmel i mange lande.
For at mindske risikoen for resistensudvikling er det derfor vigtigt, at Signum ikke udgør mere end halvdelen af svampesprøjtningerne i de enkelte kulturer. Det anbefales så vidt det er muligt at, skifte mellem midler med forskellige virkemekanismer.
Risikoen for resistens hos fungicider kan nedsættes ved sprøjtning tidligt i vækstforløbet/ infektionsforløbet.

Sprøjteteknik:
Signum skal udbringes med en sprøjte, som er kalibreret og lever op til de standarder og specifikationer, som er givet af sprøjteproducenten. Ved påfyldning af marksprøjte skal der som hovedregel anvendes præparatfyldeudstyr, dog er tilsætning direkte i sprøjtetanken på mindre og lave sprøjter tilladt.
Udbringning skal altid tilpasses afgrødens udvikling mht. højde, tæthed, fugtighed, ol.
Udbringning af sprøjtemidler skal til hver en tid ske på en sådan måde, at overlapning i marken samt spild uden for området begrænses til et minimum, og at afdrift til omgivelserne undgås.
Vindhastigheden skal altid være lav (< 4 m/s) på behandlingstidspunktet, og low-drift dyser bør så vidt muligt anvendes, for yderligere at reducere risikoen for afdrift.
Valg af dyse tilpasses opgaven og der findes en lang række fabrikater på markedet, der opfylder gældende regler. I grøntsags-, frugt- og bærkulturer er sprøjteudstyret meget varierende, hvorved specifikke anbefalinger på typer og dyser er vanskeligt. Generelt må det anbefales at følge vejledninger fra de forskellige producenter af sprøjteudstyr og/eller konsuenttjenesten.

Registreret for kulturerVurder
Gulerødder1 kg
Pastinak1 kg
Ærter1 kg
Bønner1 kg
Løg1 kg
Kartofler0.25 kg