Pulsar 40 SL

Manufacturer
BASF
Category
Herbicides
Registered until
2023-04-30
Registration number
04.2/1380-1/2013
Active materials
Links

Előírt növényvédelmi technológia:
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!
Borsóban (száraz) a készítményt korai posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 6-8 leveles állapotáig. Csapadékot követően a készítmény csak 2-3 esőmentes nap után alkalmazható, hogy a borsót védőviaszréteg újra kialakulhasson. Prémium, Mara, Melinda, Luzsányi, Alex borsófajták esetében enyhe fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek, de azt aborsó kinövi, és nincs hatása a termés mennyiségére. Meleg időjárás (25°C) esetén az esti órákban célszerűpermetezni, sérült viaszrétegűborsót a fokozott fitotoxicitási veszély miatt nem szabad kezelni.

Szójában korai posztemergensen kell a készítményt kipermetezni a magról kelőegy- és kétszikű gyomnövények tömeges kelésekor, azok 1-3, illetve 2-4 valódi leveles állapotában. Vetőmag előállítás céljából termesztett vöröshere, bíborhere és pannonbükköny kultúrákban a készítményt korai posztemergensen kell kijuttatni akultúrnövény 6-8 leveles állapotáig. Csapadékot követően a készítmény csak 2-3 esőmentes nap után alkalmazható, hogy a kultúrnövényt védőviaszréteg újra kialakulhasson. Új vetésű lucernában akkor kell kezelést végezni, amikor a kultúrnövény hajtásainak átlagos hossza10-15 cm. Idősebb, 2-4 éves állományban a lucerna nyugalmi állapotában, kora tavasszal, fakadás előtt kell a készítményt kipermetezni.

Napraforgóban (imidazolinon ellenálló, IMISUN) a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a magról kelőkétszikűgyomnövények 2-4 leveles állapotában. A magról kelőegyszikűgyomnövények elleni hatás erősítésére a napraforgó vetése után, kelése előtt (preemergensen), a Pulsar 40 SL kijuttatását megelőzően dimetenamid-p + pendimetalin hatóanyag tartalmú készítményt célszerűalkalmazni, annak engedélyezett dózisában.

A készítmény az alábbi gyomnövények ellen hatékony: Amaranthusspp., Abutilon theophrasti, Ambrosia artemisiifolia, Avena fatua, Chenopodiumspp., Datura stramonium, Galium aparine, Mercurialis annua, Polygonum lapathifolium, Polygonum persicaria, Sinapis arvensis, Panicum miliaceum, Sorghum halepense, Solanum nigrum, Stachys annua, Xanthiumspp.

Registered for culturesRateBBCHPreharvest Interval
Peas1 l16 - 18
Soybeans1 l16 - 18
Alfalfa1 l030
Sunflowers1 - 1.2 l0