Refine 50 SX

Manufacturer
DU PONT
Category
Herbicides
Registered until
2027-06-30
Registration number
04.2/3493-1/2012
Links

Előírt növényvédelmi technológia:
Kukoricában a kezelést a kukorica 2-5 leveles fejlettségekor kell elvégezni. A legjobb hatást a gyomok 2-4 leveles fenológiai állapotában lehet elérni. A készítmény a következő gyomnövények ellen hatékony: Abutilon theophrasti, Amaranthus spp., Ambrosia elatior,
Atriplex patula, Datura spp., Galeopsis spp., Helianthus annuus-árvakelésű napraforgó, Hibiscus trionum, Polygonum spp., Raphanus raphanistrum, Rumex spp., Sinapis arvensis, Xanthium spp.
A hatás nem ionos nedvesítő szer (Trend 90) hozzáadásával fokozható, ennek a 15 g/ha-os mennyiség alkalmazásánál van fokozott jelentősége. Száraz időjárás esetén a nedvesítő szer hozzáadása elősegíti a gyomirtó szer felszívódását, ill. hatáskifejtését az arra érzékeny gyomnövények esetében. Hatáskiegészítésre tankkeverék formájában kombinálható a kukoricában engedélyezett terbutilazin hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szerekkel.
A hektáronként alkalmazható terbutilazin hatóanyag nem haladhatja meg a 750 g-ot. Az engedélyezettnél magasabb dózis, vagy a nem megfelelő fenológiai állapotban végzett kezelés a kukoricát károsíthatja. A készítmény a talajban nem perzisztens, így a vetésváltást nem zavarja.
Szójában a kezelést az első hármasan összetett valódi levelének megjelenésétől a kultúrnövény 10-15 cm-es fejlettségéig kell elvégezni. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. A szer esetenként enyhe növekedésbelidepressziót, levélsárgulást okozhat, de ezeket a tüneteket a szója maradéktalanul kinövi. Agyomirtó hatás fokozására a készítményhez Trend 90 nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1 %- os koncentrációban. 25 5C fok feletti hőmérsékleten, stresszhelyzetben lévő szójában a fokozott fitotoxicitási veszély miatt a kezelés nem ajánlott.
Lucernában a készítmény második éves lucerna gyomirtására alkalmazható. A kezelést a kultúrnövény nyugalmi időszakában kell elvégezni, késő ősszel, vagy kora tavasszal. Megkésett kezelés esetén a készítmény az új sarjakat károsíthatja. A gyomirtó hatás fokozására a készítményhez Trend 90 nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1 %-os koncentrációban.
Réten és legelőterületen a készítményt kora tavasszal kell kijuttatni, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-6 leveles állapotában. A gyomirtó hatás Trend 90 (0,05%) hozzáadásával fokozható.
Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Registered for culturesRate
Corn15 - 22 g
Soybeans10 - 15 g