Sulcotrek

Manufacturer
ADAMA
Category
Herbicides
Registered until
2025-08-31
Registration number
04.2/572-1/2016.
Active materials
Links
NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

A készítményt a kukorica (takarmány) vetése után, kelése előtt (preemergensen), vagy a kukorica kelése után posztemergensen kell kijuttatni. Preemergens felhasználás esetén jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kipermetezni 2,0-2,2 l/ha dózisban. A készítményt korai posztemergensen, vagy posztemergensen a kultúrnövény 2 leveles fejlettségétől 6 leveles állapotáig, a gyomnövények fejlettségéhez igazítva, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a kakaslábfű (Echinochloa crus-galli) 1-3 leveles fejlettségi állapotában kell kijuttatni 1,75-2,2 l/ha dózisban. Kakaslábfű ellen önmagában kijuttatva a magasabb dózis (2,2 l/ha) szükséges. A készítmény korai posztemergensen, vagy posztemergensen kukorica vetőmag előállításban is felhasználható. Vetőmag előállításban való alkalmazásakor a szer használatára vonatkozóan a felhasználás előtt a fajtafenntartó véleményét is meg kell kérni. A főnövény kipusztulása esetén csak kukorica vethető szántást követően. Normál vetésváltás esetén utóveteményként a készítménnyel történő kezelést követően 90 nap elteltével, ősszel kalászos kultúra, tavasszal bármilyen kultúrnövény vethető.
Légi kijuttatás: nem engedélyezett

HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPREKTUM:
A Sulcotrek elsősorban magról kelő kétszikű gyomnövények ellen hatékony. Érzékeny gyomnövények: parlagfű, fehér libatop, napraforgó árvakelés, csattanó maszlag, szerbtövis, varjúmák, szőrös disznóparéj, köles, muhar.

FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:
Hatásfokozás céljából a permetléhez 0,5 l/ha dózisban tapadásfokozó adalékanyag (pl. Bio-Film) hozzáadása javasolt. A Sulcotrek Pendigan 330 EC készítménnyel való kombinálása javasolt kakaslábfűvel fertőzött területeken 2 l/ha dózisban 0,5 l/ha Bio-Film hozzáadásával. A kombinációval nem csak az egyszikűek elleni hatékonyság biztosítható, hanem a kétszikűek elleni gyomirtó spektrum is bővíthető (Sulcotrek P csomag).

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap (száradásig)
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő – kukorica (takarmány, vetőmag)– előírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges
Engedélyszám: 04.2/572-1/2016. NÉBIH
Forgalmi kategória: I.
Kiszerelés: 5 literes kanna
Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a készítmény használata előtt minden esetben olvassa el az engedélyokiratot és a címkét!

Registered for culturesRate
Corn1.75 - 2.2 l