Polyram DF

Producător
BASF
Categorie
Fungicide
Înregistrat până la
N/A
Numarul de înregistrare
1369/21.12.1992
Materiale active
Legături
  • Fisa Siguranta MaterialeVezi
  • EtichetaVezi

Proprietăţi fizico-chimice: Polyram DF se prezintă sub formă de granule uniform dimensionate, fără tendinţă de sfărâmare, de culoare maronie.

Mod de acţiune: Polyram DF este un fungicid pe bază de metiram, din grupa ditiocarbamaţilor. Polyram DF are acţiune prin contact, împiedică germinarea sporilor ciupercilor, având însă efect şi asupra dezvoltării ulterioare a tuburilor germinative. Acţiunea sa iniţială este foarte rapidă. Este perfect selectiv faţă de plantele la care se aplică.

Spectrul de activitate si mod de folosire:

Cartof:
Spectrul combaterii: Phytophtora infestans, Alternaria solani
Doza: 1,8 kg/ha
 
Ceapă:
Spectrul combaterii: Peronospora destructor 
Doza: 0,2 %
 
Castraveți:
Spectrul combaterii: Pseudoperonospora cubensis
Doza: 0,2 % 
 
Tomate:
Spectrul combaterii: Phytophtora infestans, Septoria lycopersici, Cladosporium fulvum, Alternaria solani 
Doza: 0,2 %
 
Tutun, tobacul: 
Spectrul combaterii: Peronospora tabacina
Doza: 0,2 %
 
Măr, Păr:
Spectrul combaterii: Venturia spp. 
Doza: 0,25 % 
 
Vița de vie:
Spectrul combaterii: Plasmopara viticola
Doza: 0,2 % 
 
Flori:
Spectrul combaterii: Uromyces caryophyllinus 
Doza: 0,3 % 

Momentul aplicării: Fiind un fungicid de contact, tratamentele cu fungicidul Polyram DF se aplică preventiv, respectiv înaintea instalării atacului agentului patogen. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice şi a evoluţiei bolii, tratamentele se repetă la un interval de 10-14 zile, iar dacă este cazul şi la intervale mai scurte.

Pregătirea soluţiei: Se va pregăti înainte de utilizare în cantitatea necesară timpului de lucru. Deşi are o bună dispersabilitate în apă, se recomandă agitarea soluţiei după eventuale pauze. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.

Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a fungicidelor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea volumului de soluţie recomandat pentru fiecare cultură în parte, respectiv pentru cartof și castraveți 600-800 l/ha, tomate 800- 1000 l/ha, măr 500-1500 l/ha, păr 500-1000 l/ha, viță de vie și flori 1000 l/ha. Notă: Se va evita ca soluţia de stropit să ajungă pe alte suprafeţe sau culturi.

Compatibilitate: Polyram DF este în general miscibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu îngrăşăminte foliare. Este însă recomandată utilizarea integrală a acestor eventuale amestecuri, imediat după pregătire. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.

Timp de pauză: Măr, păr - 21 zile; Tomate – 7-14 zile; Cartofi – 14 zile; Viţă de vie – 56 zile; Ceapă -7 zile, Castraveți - 3 zile.

Curăţarea echipamentului: Utilajele vor fi spălate cu jet de presiune, în zone special amenajate, prevăzute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spălare.

Măsuri de igienă şi protecţia muncii: A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcamintea. În timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecţie. Păstraţi separat îmbrăcamintea de lucru. Nu scoateți îmbrăcămintea de lucru contaminată în afara locului de muncă. Nu mâncaţi, nu beţi şi nu fumaţi în timpul utilizării. A se păstra ferit de produse alimentare, băuturi şi produse furajere, seminţe sau ambalajele acestora. Mâinile şi/sau faţa trebuie să fie spălate înaintea pauzelor şi la sfârşitul lucrului. A nu se lăsa la îndemâna copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor şi altor persoane neautorizate, şi în zonele de acces ale animalelor. Nu scoateți îmbrăcămintea de lucru contaminată în afara locului de muncă. Consultați medicul dacă nu vă simțiți bine. Spălați îmbrăcămintea contaminată înainte de reutilizare.

Condiţii de depozitare şi transport: Produsul este combustibil. Praful poate forma cu aerul un amestec exploziv. Evitaţi formarea de praf. Evitaţi depunerea prafului. A se lua măsuri de prevedere împotriva încărcării electrostatice. A se feri de surse de aprindere. Produsul se depozitează în ambalajul original, sigilat, în încăperi uscate, destinate în exclusivitate pentru pesticide, separat de produse alimentare, băuturi, ţigări, furaje. A se feri de căldură şi de acţiunea directă a razelor solare. A se proteja împotriva umezelii. A se feri de temperaturi mai mari de 300C. Caracteristicile produsului se pot modifica dacă acesta este depozitat mai multă vreme la temperaturi mai înalte decât cele indicate. Pe timpul manipulării, transportului şi depozitării se vor lua măsurile de protecţie a muncii, PSI, etc. În timpul transportului, produsul va fi protejat de intemperii şi caldură.

Termen de valabilitate: În condiţiile de depozitare şi manipulare menţionate, termenul de valabilitate este de doi ani de la data fabricaţiei.

 

Înregistrat pentru culturiRaport
Cartofi1800 g
Ceapă0 l
Castraveti, castravetele0 l
Tomate, roșii.0 l
Tutun0 l
Copaci de mere0 l
Pere, perele.0 l
Viță de vie0 l