Agrobase Romania
Runner 2F Registration date unavailable
Dow AgroSciences - Insecticide
2108A

Runner 2F este un insecticid cu risc redus pentru mediu, actionand prin ingestie dar si prin contact, pentru combaterea daunătorilor din culturile de pomi fructiferi, vita de vie si legume. Runner 2F are activitate translaminara si efect ovicid. Runner 2F actioneaza asupra tuturor varstelor larvare de lepidoptere (are cea mai ridicata eficacitate incepand de la ou si pana la larvele de varsta a II-a. Produsul Runner 2F actioneaza asupra larvelor de lepidoptere, in principal, prin ingestie. In consecinta momentul aplicarii va fi dependent de momentul in care incepe hranirea larvelor din specia respectiva. Pentru larvele lepidopterelor minatoare se va aplica cu putin timp inainte de eclozarea oualor, inainte ca larvele sa anceapa sa se hraneasca. Pentru larvele lepidopterelor defoliatoare se va aplica atunci cand larvele incep sa se hraneasca.
La efectuarea tratamentului se va urmari turbionarea frunzisului pentru o mai buna acoperire cu insecticid, intrucat Runner 2F trebuie ingerat neaparat de catre larve pentru a se obtine eficacitatea scontata.

La pomi fructiferi, se recomanda un tratament la depunerea pontei si al doilea dupa 10-18 zile. Cea mai buna protectie se obtine atunci cand Runner 2F se aplica inainte de eclozarea oualor, respectiv inainte ca larvele daunatorului sa intre in fruct.

  • Nu este spalat de ploaie la 6 ore de la aplicare.
  • Nu exista rezistenta incrucisata cu piretroizi, organofosforice, deci poate fi folosit cu succes in programele de combatere a daunatorilor. Selectivitatea sa fata de entomofauna utila are un impact indirect asupra tinerii sub control, in mod natural, a populatiilor de acarieni si afide.
  • Pentru profilul sau ecotoxicologic produsul RUNNER 2F a primit premiul prezidenţial GREEN CHEMISTRY în SUA.

Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit variaza in functie de cultura la care se aplica tratamentul si de stadiul de dezvoltare al culturii.
Timpul de pauza pana la recoltare: 1 zi la legume si 14 zile la pomii fructiferi si vita de vie.

Runner 2F poate fi combinat cu alte pesticide, respectand recomandarile de pe etichetele produselor. Inainte de aplicarea produsului in amestecuri, se consulta tabelele de compatibilitate si se efectueaza un test de compatibilitate.

 

Effective
Crops
Vines
BBCH
0 - 0
Registred norm
0.3 - 0.3
Preharvest Interval
14
Crops
Apple trees
BBCH
0 - 0
Registred norm
0.6 - 0.6
Preharvest Interval
14
Crops
Headed cabbage
BBCH
0 - 0
Registred norm
0 - 0
Preharvest Interval
1