Coupon 90 SP

Üretici firma
Platin Agro
Şu tarihe kadar kayıtlı
2024-12-23
Kayıt numarası
9985
Aktif maddeler
Bağlantılar

ILACLARIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASİ
Öncellikle ilaçlamaaletinin kalibrasyonu yapılır. İlaçlama aleti yarıya kadar su ile doldurulur. İlaçayrı bir kapta tavsiye edilen dozda ön karışımı yapılır. Hazırlanan ön karışımdepoya boşaltılır. Deponun geri kalan kısmı aletin karıştırıcısı çalıştırılarakdoldurulur. Hazırlanan karışım bekletilmeden uygulanmalıdır. *İlaçlamalar sabahçiğ kalktıktan sonra veya akşam serinliğinde yapılmalıdır. *İlaçlamayapıldıktan sonra 6 saat içerisinde yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanır.

PAMUKDA KULLANİMİ
Pamuk bitkisisusuzluktan dolayı pörsümüş iken COUPON 90 SP İlaçlamalarından sonra bir miktarkızarma görülebilir. Kızarıklığa mani olmak için, pamuk bitkisi pörsümüşkenilaçlama yapılmaması tavsiye edilir. Düşük dozlarda COUPON 90 SP herhangş birrenk değişikliğine sebep olmaz ve böylece mevsim boyunca birçok defa kullanılabilir.COUPON 90 SP pamuğun bütün büyüme devrelerinde kullanılabilir, fakat mevsimsonunda pamuğun olgunlaşmasından dolayı daha fazla kızarıklık görülebilir. Daimatavsiye edilen dozlarda kullanın. Dünyada yapılan birçok denemelere göre, 7-15günlük aralarla yapılan ilaçlama neticesi kızarıklık mahsuluazaltmaz. Laboratuvar ve tarla denemeleri COUPON 90 SP'in yeşil kurtyumurtalarına karşı ovisit (yumurta öldürücü) etkisi olduğunu göstermiştir. Aynıyerde aynı etki mekanizmasına sahip insektisitler üst üste ve uzun yıllarboyunca kullanıldığında bazı zaralı türlerinin dayanıklılık kazandığı ve obölgede hakim hale geldiği görülebilir. Sonuçta ilaçların tavsiye edilendozları ile bu zararlılara karşı yeterli etki sağlanamaz. Başka etkimekanizmasına sahip insektisitlerin değişimli olarak kullanılması ve bu türilaçlarla tank karışımı yapılaması zararlıların dayanıklılık kazanmasınıgeçiktirir veya engelller.

UYGULAMA TEKNİĞİ
Tarla bitkileri yerilaçlaması: Traktörlü pülverizatörler, ilaçlama çubuğu ve memeleri olan sırtpülverizatörleri veya motorlu atomizörler kullanılabilir. İlacı kullanmadan oncealetinizin kalibrasyonunu yapınız. Bunun için aletinizin deposunu suyla doldurunuz. İlaçuygulanacak sahada belirli bir hızla depo içindeki su bitene kadar ilaçlamayapar gibi dolaşınız. Depo içindeki su bittiğinde su atılan sahayı ölçünüz. Burakamı depodaki su miktarına bölerek birim alana düşen su miktarınıbulunuz. Eğer deponuzun kapasitesi 300 litre ve 10 dekara yettiyse dekara düşensu miktarı 30 litre olmaktadır. Bu durumda aletinizin deposuna 10 dekarlık ilaçkoymanız gerekmektedir. İlaçlı mahlul ile bitki iyi bir şekilde kaplanmalıdır.

KARISABILIRLIK DURUMU
Yüksek asit ve kireçbordo bulamacı gibi alkali olanlardışında birçok zirai mücadele ilaçları ile karışabilir. Ancak geniş çaptaki birkarışımın mümkün olup olmadığı, ayrıca karışımın kullanılacak bitkiye karşıgüvenirliği küçük çapta bir karışımla denenmelidir. 

KULLANIRKAN VE DEPOLARKEN DIKKAT EDILECEK HUSUSLAR
Arılara zehirlidir. Çiçeklenme döneminde kullanmayınız.
Balıklara zehirlidir. Sulara bulaştırmayınız.
İlacı ambalajlarında kapalı olarak muhafaza ediniz.
İlacı serin, kuru ve iyi havalabilen yerlerde muhafaza ediniz.
Tavsiyeye uygun kullanıldığında fitotoksik değildir.
Boş ilaç ambalajlarını herhangi bir gaye için kullanmayınız. Usulune uygun olarak imha ediniz.

DEPOLAMA DURUMU VE DIGER BILGILER
Normal (serin ve kuru) şartlar altında depolandığında 2 yıl süre ile ilacınfiziksel,kimyasal ve biyolojik özelliklerinde hoşgörü (tolerans) sınırlarıdışında bir değişiklik olmaz.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Pamuk80 g7
Soya fasulyesi80 g14
Domates80 g3
Karnabahar80 g3
Mısır100 g15
Bağ0 l7