Dark 550 SC

Üretici firma
Agrobest
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
Aktif maddeler

İLACIN HAZIRLANMASI
Gerekli miktarda ilaç uygun bir kap içerisinde, önce az bir miktar su ile karıştırılır. Üçte ikisi su ile dolu ilaçlama tankının içerisine karıştırılarak eklenir. Sonra tank su ile tamamlanır. İlaçlama havanın serin ve sakin olduğu zamanda yapılmalıdır.
Bitkilerin her tarafı iyice ıslanacak şekilde kaplama ilaçlama yapılmalıdır.

Meyveler:  Mayıs ayından itibaren 100 yaprakta peryodik olarak yapılacak sayımlarda Akdiken akarı, İki noktalı kırmızı örümcek ve Avrupa kırmızı örümceği sayısının yaprak başına ortalama 8-10 adet bireyi geçmesi durumunda ilaçlama yapmak gerekir.

Turunçgiller:
Narenciye kırmızıörümceği: İlkbaharda turunçgil bahçelerinde Şubat sonu-Mart başında, büyüteç ile yaprakların alt ve üst yüzeyindeki hareketli bireyler sayılır. On yaprakta 4-9 canlı birey var ise yazlık yağlar ile, eğer üstündeyse akarisitlerden biriyle mücadele yapılmalıdır. İlaçlamaya zararlının taze sürgünlere geçmeden önce yani çiçeklenmeden önceki devrede başlanmalıdır. Bu devre geçirilmiş ise meyve bağladıktan bir hafta sonra da ilaçlama yapılabilir.

Pas böcüsü: Mayıs ayı başından itibaren 7-8 günde bir bahçenin değişik yerlerinde el lupu ile 100 meyvede yapılan kontrollerde bir görüş alanında (1cm² ) 1-2 adet pasböcüsü görüldüğünde ilaçlı mücedeleye başlanır.
Yine, bahçede bir sene önceki ağaçlarda en az %51 oranında zarar görülmüş ise o bahçede ertesi sene kontrole gerek kalmadan ilaçlama yapılır. Bir önceki yıl pas böcüsü tüm ağaçlarda olmayıp,bazı ağaçlarda görülmüş ise, yalnız o bulaşık ağaçlar ilaçlanmalıdır. Bahçe ağır bulaşık ise her tarafı ilaçlanmalıdır. Eğer bir bahçede kış ilaçlaması yapılıyorsa ve o bahçenin bir önceki yıl pas böcüsü ile bulaşık olduğu saptanmış ise, kış ilaçlamasında kullanılan yazlık yağların içine pas böcüsü ilaçlarından biri katılmalıdır. İlk ilaçlamadan sonra haftalık olarak yapılan kontrollerde zarar devam ettiği sürece ilaçlama tekrarlanır.

Pamuk: Mücadele zamanının belirlenmesi için, bitkiler 4-6 yapraklı olduktan sonra sürveylere başlanır. Zararlı yalnız tarla kenarlarında veya içinde lokal olarak bulunuyorsa, sadece bu kısımlar spesifik ilaçlarla ilaçlanmalıdır. Tarla kenarından tarlanın içine yayılmış ve yapılan sürveyde de yoğunluk yaprak başına Akdeniz Bölgesin’de 5, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 10 adet kırmızı örümceğe ulaşmış ise kaplama ilaçlama yapılır.

Yer fıstığı: Yapılan sürveyler sonucunda  yoğunluk yaprak başına 8-10 adet kırmızı örümceğe ulaşmış ise ilaçlama yapılmalıdır.

Soya: Zararlı tarla içerisine yayılmış ve bir yaprakçıkta ortalama Akdeniz Bölgesi’nde 5 adet, Ege  Bölgesi’nde 10 adet kırmızı örümcek bulunduğunda kaplama ilaçlama yapılır.
Yüksek alkali özellik gösteren maddeler hariç olmak üzere insektisit ve fungisitlerle karıştırılarak kullanılabilir.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Turunçgiller0 l10
Pamuk135 ml10
Yer fıstığı135 ml10
Soya fasulyesi135 ml10