Doberman 240 SC

Üretici firma
Safa Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2032-10-12
Kayıt numarası
8874
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özellikleri
DOBERMAN 240 SC bilinen akarisitler ile çapraz dayanıklılık göstermez. Dayanıklılık oluşma riskini azaltmak için aynı zararlıya karşı bir sezonda 2 defadan fazla kullanılmamalıdır. Gerekiyorsa iki ilaçlama arasında etki şekli farklı bir akarisit kullanılmalıdır.

Uygulamaya Hazırlama Şekli
Önce gereken miktar ilaç ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Hazırlanan karışım yarısına kadar suyla dolu ilaçlama aletinin deposuna karıştırılarak ilave edilir. Depo gereken miktar suyla tamamlanarak tekrar karıştırılır ve ilaçlamaya hazır hale getirilir. Hazırlanan bu karışım havanın serin ve sakin olduğu zamanda bitkilerin her tarafını kaplayacak şekilde püskürtülür.

Kullanma Şekli
Pamuk: Tarla 4 bölüme ayrılarak her bölümde 10-15 adımda bir 25 bitkiden birer yaprak alınır, toplam 100 yaprakta büyüteçle sayım yapılır. Yaprak başına Akdeniz’de 5,Ege ve Güneydoğuda 10 adet kırmızı örümceğe ulaşılmışsa kaplama ilaçlama yapılır. Kenar bulaşmalarında kısmi ilaçlama yapılabilir. Kullanılacak alete göre bir dekara gidecek su miktarı kalibrasyon yapılarak saptanmalı ve belirlenen su miktarına gerekli ilaç eklenmelidir. Traktörle çekilen yer aletleri kullanılacaksa sıra arası memeler kullanılmalıdır.
Domates, patlıcan ,karpuz: İlk çiçeklenmeden  itibaren tarlaya  köşeden çapraz girilir ve 3-5 adımda bir bitkinin dip ve orta yapraklarından birer yaprakta olmak üzere  toplam 10-20 yaprakta büyüteçle sayım yapılır. Yaprak başına ortalama 3-5 kırmızı örümcek sayısına ulaşılmışsa kaplama ilaçlama yapılmalıdır. Dekara uygulamada önce kalibrasyon yapılarak bir dekara gidecek su miktarı saptanmalı ve belirlenen su miktarına göre gereken miktar ilaç eklenmelidir.
Çilek: Tarlayı temsil eden 50 yaprakçıkta yaprakçık başına ort. 15 hareketli birey görülünce ilaçlama yapılmalıdır. Olgun meyve varsa bekleme süresine uyulmalı veya ilaçlama meyve toplandıktan sonra yapılmalıdır.
Beyazsinek: 50 yaprakta yaprak başına ort. Mayıs-Haziran aylarında 0,5-2 larva, Temmuz-Ağustos aylarında 2-3 larva, Eylül ayında 3 larva görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Karışabilirlik Durumu
Birçok insektisit, fungisit ve yaprak gübresi ile karışabilir, ancak uygulamadan önce bir ön karışım testi yapılmalıdır.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Çilek0 l3
Domates0 l3
Karpuz50 ml3
Pamuk40 ml21
Patlıcan50 ml3