Menuet

Üretici firma
Menta Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2024-12-15
Kayıt numarası
9963
Aktif maddeler
Bağlantılar

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
Kullanmadan önce ilaç şişesi iyice çalkalanır. İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktardaki MENUET bir kapta az miktardaki su ile iyice karıştırılarak bulamaç hazırlandıktan sonra depoya eklenir ve karıştırıcı çalıştırılır. Boş ürün kabı ve ilaç ölçme kabı bol miktarda su kullanarak ilaçlama aletinin deposu içinde yıkanır. Karıştırmaya devam ederek geriye kalan suyu eklenir. İlaçlama hazırlanması sırasında pH’sı 7 civarında olan temiz su kullanılması tavsiye edilir. Uygulama sırasında hazırlanan ilacın devamlı karıştırılması veya karıştırıcının devamlı çalıştırılması gerekir.

KARIŞABİLİRLİĞİ
MENUET kükürt ve alkali karakterdeki ilaçlarla karıştırılmaz. MENUET’i diğer ilaçlarla karıştırmadan önce çiftçinin kendi imkan ve sorumluluğunda bir ön karışım denemesinin yapılması önerilir. MENUET entegre mücadele programlarına (IPM) uygun olduğundan, faydalılara zehirli bir preparat ile karıştırılması durumunda bu özelliğini kaybedebilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI
MENUET’ten en iyi sonucu almak için tavsiye edilen dozunda kullanılması şarttır. Suyla hemen karıştığından her türlü ilaçlama alet ve ekipmanı ile uygulanabilir.MENUET mide ve temas etkili bir ilaç olduğundan, ilaçlama sırasında bitkinin tüm yüzeyinin kaplanmasına özen gösterilmesi gereklidir. Bağ tripslerine karşı yapılacak olan mücadelede ilkbaharda asmalarda gözler uyanmaya başlayıp ilk yaprakçıklar görüldüğünde, zararlının populasyon yoğunluğu yaprak başına 2-3 trips seviyesine ulaştığında yapılır.
Bağ salkım güvesi ilaçlaması tahmin uyarı sistemine göre yapılır. Larvisit uygulama için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlamalıdır. Etkili sıcaklık toplamı 1. dölde 120 gün / derece, alacakaranlıklarda üst üste iki gün 15 derece ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı 2. dölde 520 gün / derece, 3. dölde 1047 gün / dereceye ulaşmalı, asma fenolojisi 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde ilaçlamaya karar verilir. Her dölde bir ilaçlama yapılır.
Şeftali güvesi mücadelesinde, meyvelerde ilk larva zararı görülür görülmez veya ilk ergin çıkışı görüldükten 10 gün sonra ilaçlama yapılır.
Fındık kurdu mücadelesinde, ilaçlama, bahçedeki hakim çeşitlerde meyvelerin çoğu mercimek iriliğine yaklaşınca (3-4 mm) yapılmalıdır.
Domates güvesi mücadelesinde, tuzaklarda ilk erginler görüldükten sonra üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek çiçek, yaprak, sap ve sürgünlerde yumurta ve larva aranmalıdır. 100 bitkiden 3’ünün larva ve yumurta ile bulaşık olduğu belirlenirse ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlamadan 5-6 gün sonra bitkiler tekrar kontrol edilerek gerekiyorsa ilaçlama yenilenmelidir.

DİRENÇ YÖNETİMİ
MENUET adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 5 olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için MENUET‘in  aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 5 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Bağ0 l7
Domates0 l3
Patates10 ml3
Biber20 ml3
Patlıcan20 ml3
Pamuk12.5 - 25 ml28
Çilek20 ml3
Şeftali0 l14