Raneb 5 SG

Üretici firma
Sunset Kimya
Şu tarihe kadar kayıtlı
2034-03-31
Kayıt numarası
9584
Aktif maddeler

İLACIN HAZIRLANMASI VE KULLANIM ŞEKLİ: Gerekli miktarda ilaç uygun bir kap içerisinde, önce az bir miktar su ile karıştırılır. Üçte ikisi su ile dolu karıştırıcısı çalışır durumdaki ilaçlama tankının içerisine karıştırılarak eklenir. Sonra tank su ile tamamlanır. Dekara kullanılacak su miktarını hesaplamak için önce kalibrasyon yapılır. Bunun için aletin deposuna belirli miktar su konur ve tarla koşullarında sabit bir hızla çalıştırılarak, mevcut su ile ne kadar alanın ıslatılabileceği hesap edilir. Buradan kalibrasyonu yapılan alet bir dekara ne kadar su harcanacağı hesaplanmış olur. İlaçlama aletinin memeleri kontrol edilmeli ve temizlenmelidir.

İlaçlamaZamanı
Biber (sera): İlaçlama, 100 bitkide 1 - 2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde yapılmalıdır. Larvalar yaprak üzerine dağılmadan ilaçlama yapılmıştır.
Domates (sera): İlaçlama, 100 bitkiden 5 tanesinin bulaşık olması halinde hemen mücadeleye başlanır.
Bağ: Salkım güvesine karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilir.Eşeysel çekici tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlaması, birinci dölde akşamüstü sıcaklıklarının iki gün üst üste 15 0C ‘yi aşması ve süreklilik göstermesi, etkili sıcaklıkların toplamının 1. dölde 120 gd (gün derece), 2. dölde 520 gd , 3.dölde 1047 gd’ye ulaşması, asmanın fenolojik olarak 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması ve yumurtalardan ilk larva çıkışı takip edilerek ilaçlama yapılır.Her dölde bir ilaçlama yapılır.Ancak 3. dölden itibaren yumurtlama devam edebileceğinden , yeni yumurta bulunduğu sürece ilacın etki süresi ve hasat tarihi de göz önüne alınarak ilaçlamalara devam edilir.

İlaçlama Sonrası Tedbirler:
Boş ambalajı kesiniz,eziniz, yakınız veya gömünüz. Tekrar kullanmayınız.
Kullanılmayan ilacı ambalajı içerisinde, ağzı kapalı olarak, çocukların erişemeyeceği bir yerde ve gıdalardan uzakta, kilit altında saklayınız.
Yıkanınız.İş elbisenizi değiştiriniz ve yıkayınız.
Bulaşık alet ve ekipmanları sabun veya sodalı su ile yıkayınız.

Karışabilirlik Durumu: RANEB 5 SG ‘yi diğer ilaçlar ile karıştırarak kullanmayınız.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Biber30 g7
Domates0 l7
Bağ0 l7