Senetorin

Üretici firma
Agri Sciences
Şu tarihe kadar kayıtlı
2026-01-05
Kayıt numarası
10486
Aktif maddeler
Bağlantılar

İlacın Özellikleri: Senetorin, mısır tarlalarındaki tek yıllık geniş yapraklı yabancı otları başarıyla kontrol eden, yeni geliştirilmiş “mesorione” etkili maddesini süspansiyon konsantre formülasyonda ihtiva eden seçici bir yabancı ot ilacıdır. Senetorin esas itibariyle yeşil aksamdan (yaprak, gövde) ve çıkış öncesi uygulamalarda köklerden alınır, bitkilerin iletim dokularında (hem ksilem hem de floemde) süratle taşınır. İlacın etkili maddesi mesotrione; yabancı otlarda direkt olarak karotinoid biosentezini durdurur ve bitkileri ölüme götüren klorofil maddesinin parçalanmasını sağlar. Çıkış sonrası ilaçlamalarda yabancı otlarda ilk belirtiler 5-7 gün içinde ortaya çıkar, yaklaşık 14 gün sonra yabancı otlar tamamen ölür.

Senetorin’in yayıcı yapıştırıcı ile kullanılması tavsiye edilir.
KULLANMA ŞEKLİ: İlacın Uygulamaya Hazırlanması: Tavsiye dozu üzerinden bir depo için hesaplanan ilaç önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Aletin deposu yarıya kadar suyla doldurulur. Aletin karıştırıcısı çalışır vaziyette iken ilaçlı su tanka ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek kalan su miktarı tanka konur. İlaç suyla iyice karıştıktan sonra ilaçlamaya başlanır. İlaçlama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Dekara kullanılacak su miktarı 20-40 litre olmalıdır. Hazırlanan ilaçlı mahlül bekletilmeden kullanılmalıdır. Uygulama sırasında ilacın rüzgar ile çevredeki şekerpancarı, bakla, sebze, bağ ve meyve alanlarına taşınması engellenmelidir.

İlaçlama Aletinin Kalibrasyonu: Tarla ilaçlamalarında kullanılan bilinen klasik ilaçlama aletleri ile 2-3 atmosfer basınçla atılmalıdır. İlaçlamadan önce ilaçlama aletinin memeleri kontrol edilip temizlenmeli, aletin düzgün çalışması sağlanmalıdır. İlaçlamadan önce aletin uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olunuz. Dekara kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için, önce sadece su ile belirli bir alan düzgünce ıslatılır. Harcanan su belirlenerek dekara kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır. Dekara kullanılacak su miktarı 20-40 litre kadardır. Uygulama Zamanı: Mısır’ın her döneminde güvenle kullanılabilir. Çıkış sonrası uygulamalarda mısır bitkisinde zayıf kütiküla oluşumu, zayıf toprak yapısı, uygulamadan sonra soğuk ve nemli, son derece kurak hava koşulları ve gece gündüz arasındaki aşırı sıcaklık farklılıkları gibi nedenlerden dolayı oluşan stres koşulları altında mısır bitkisinde yapraklarda hafif renk açılması görülebilir ancak bu durum geçici olup verimde herhangi bir olumsuzluğa neden olmaz. Bitki Toleransı: Senetorin sadece mısırda kullanılmak üzere geliştirilen özel bir yabancı ot ilacıdır. Tavsiyelere uygun olarak kullanıldığında mısır tarafından iyi tolere edilir. Tohumluk üretilen mısırlarda ve kendileme hatlarda kullanılabilir. Bu durumda mutlaka hibrid üreticisinin önerilerine uyulmalıdır. Tatlı mısır ve patlamalık (popcorn) mısır çeşitlerinde kullanılmaz. Münavebe ve tekrar ekim: Herhangi bir nedenle mısır çıkışı olmaz ise hemen tekrar mısır ekilebilir. Münavebe bitkisi olarak toprak işlemesinden sonra kışlık buğday, kolza ve ayçiçeği ekilebilir

DİKKAT: Şekerpancarı, bezelye ve bakla ekimi Senetorin, uygulamasından 18 ay sonra ve toprak işlemesinden sonra yapılabilir. Mısır ekimini takiben münavebe bitkisi olarak şekerpancarı ve sebzeler ekilemez. Yabancı otlar, mısır ıslak iken ilaçlama yapılmamalıdır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ: Senetorin, adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup F2, 27 olarak sınıflandırılmış bir herbisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için Senetorin,’in aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip ( Grup F2, 27 harici ) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Senetorin, mısır bitkisinde yaygın olarak kullanılan herbisit ve yaprak gübreleri ile karışabilir ise de tank karışımı olarak yapılacak bu gibi geniş uygulamalardan önce mutlaka küçük uygulamalarla bitki toleransının ve karışım durumunun saptanması tavsiye edilir. Uygun olmayan hava koşullarında, çıkış sonrası olarak kullanılacak diğer ilaçlarla tank karışımı yapmaktan kaçınılmalıdır.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Mısır30 ml30