Betanal Tandem

Manufacturer
BAYER
Category
Herbicides
Registered until
2027-01-31
Registration number
04.2/433-1/2017
Active materials
Links

Hatásmód

A fenmedifám hatóanyag a HRAC „C”, „fotoszintézisgátló herbicidek a PS-II rendszerben” herbicidcsoporton belül a bisz-fenil-karbamát hatóanyagcsoportba sorolható, szisztemikus, csak levélen keresztül működő, Hill-reakció gátló hatóanyag. Az etofumezát HRAC „N”, lipid bioszintézis gátló hatású herbicidcsoporton belül a benzofurán hatóanyagcsoportba tartozik. Sejtosztódás-gátló, talajon és levélen keresztül egyaránt hat. Nem szisztemikus, csak transzlamináris.

Javasolt technológiák

Egy tenyészidőszakban legfeljebb 4,25 l/ha készítmény juttatható ki összesen!

A keszitmeny a cukorrepa es takarmanyrepa keles utani (POST) gyomirtasara hasznalhato fel. Preemergensen alapkezelt repaban: az első posztemergens kezelest a repa 2-6 lombleveles, a gyomnovenyek szik-2 lombleveles allapotaban kell elvegezni 1,5-2,0 l/ha dozisban. A masodik kezelest ezt kovetően 7-10 nap mulva kell vegrehajtani 1,5-2,0 l/ha szermennyiseggel. Abban az esetben, ha a repat kizarolag posztemergens kezelesekkel gyomirtjak, a keszitmeny kijuttathato a szikleveles – 2 leveles fejlettsegű repaban 1,25 l/ha dozisban. Ujabb kelesi hullamot kovetően a masodik kezelest az első utan 7-10 nappal javasolt elvegezni, a gyomok fejlettsegetől fuggően 1,5 l/ha dozisban. A harmadik permetezest a gyomnovenyek ujabb kelesi hullama ellen a masodik kezeles utan 7-10 nappal javasolt elvegezni, a gyomok fejlettsegetől fuggően 1,5 l/ha dozisban. Erős ketszikű fertőzes eseten metamitron hatoanyagu keszitmennyel tankkombinacioban javasolt kijuttatni.

Tilos a készítmén kijuttatása 23°C feletti hőmérsékleten, erős napsütésben. Ilyenkor a munkát a hűvösebb, esti órákban kell elvégezni. Növényi kórokozók, állati kártevők által legyengített, vagy egyéb más okból legyengült répában tilos a szert kijuttatni.

A készítmény kijuttatására használt berendezést a permetezést követően azonnal ki kell üríteni, és a tartályt, a szórókeretet, valamint a vezetékeket legalább háromszor át kell öblíteni tiszta vízzel!

 

Registered for culturesRate
Sugar beets1.5 - 2 l
Beets1.5 - 2 l