Bizon

Manufacturer
Dow AgroSciences
Category
Herbicides
Registered until
2026-02-28
Registration number
04.2/5013-1/2015.
Active materials
Links

A készítményt őszi búzában, őszi árpában, tritikáléban korai posztemergensen a kultúrnövény 1 leveles állapotától bokrosodásig (BBCH 11-23) illetve a kétszikű gyomok szik-4 leveles, a nagy szétippan (Apera spica-venti) szik-1 leveles fenológiai állapotában ősszel kell kijuttatni. Nagyon fontos, hogy meg kell várni a gyomok kelését és a kezelést azok ellen kell irányítani, de legkésőbb november végéigel kell végezni A kijuttatás fagymentes időszakban történjen és a kezeléskor a levegő hőmérséklete legalább 5 ºC legyen. A terméket nem lehet használni fagyott talajra, dérrel vagy hóval borított talajfelszínre. Nem javasolt a kezelés legyengült vagy károsodott, belvizes állományban. A jó gyomirtó hatáshoz a kezelést követő két héten belül legalább 15-20 mm bemosó csapadék szükséges.

Engedélyezett dózis 1,0 l/ha. Évente 1 alkalommal használható egy adott területen. A készítmény kiváló hatékonysággal rendelkezik a nagy széltippan, ragadós galaj, szikfű, mezei tarsóka, pipacs, sebforrasztó zsombor, tyúkhúr, pásztortáska, kék búzavirág, vadrepce, repcsényretek, árvakelésű repce ellen. A tavasszal nehezen írtható veronika-, árvácska- és árvacsalán fajok ellen tökéletes megoldást nyújt. A vékony egércsenkesz ellen is jó hatással rendelkezik, ha a kezelés idején gyom szik-1 levél fejlettségű.

Mezei acattal és árvakelésű napraforgóval erősen fertőzött területen a tavaszi időszakban Esteron 0,4-0,8 l/ha dózissal történő kezelés szükséges. A permetlé mennyisége 200-300 l/ha legyen. A készítmény keverhető a vírusvektor levéltetvek és a kabócák elleni rovarölő szerekkel, pl. Nurelle D-vel. A betakarítást követően ősszel és a következő év tavaszán bármi vethető. A kultúrnövény pusztulása esetén tavasszal kukorica vagy tavaszi búza vethető sekély talajművelést követően. Extrém száraz időjárási körülmények fokozzák az utóhatás kockázatát.

Registered for culturesRateBBCH
Winter wheat1 l11 - 23
Winter barley1 l11 - 23
Spring triticale1 l11 - 23
Winter triticale1 l11 - 23