Hungary

Express 50 SX

Registered until: March 31, 2026
DU PONT - herbicide
04.2/1462-1/2016.

Kizárólag Express toleráns napraforgóban a készítményt posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles állapotától 6 leveles fejlettségéig kell kijuttatni. Csapadékos időjárási körülmények között, a mezei acat (Cirsium arvense), valamint a magról kelő kétszikű gyomnövények együttes előfordulása esetén osztottan, két egyenlő részletben kijuttatva, 8-14 nap különbséggel, a gyomkeléshez igazodva juttassuk ki. Az első kezeléseket a 2-4 leveles egyéves kétszikűek, illetve a tőlevélrózsás Cirsium arvense ellen kell időzíteni. Átlagos vagy szárazabb időjárási körülmények között, valamint csak egyéves kétszikűek gyomosítása esetén elegendő lehet egy posztemergens kezelés is az engedélyezett dózissal.
Parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) fertőzés esetén osztott kezelés szükséges, két egyenlő részletben kell kijuttatni a készítményt. Szik-2 leveles fejlettségnél kell elvégezni az első kezelést, majd újrakelés esetén 7-14 nap múlva ugyancsak szik-2 leveles fejlettségnél a második kezelést. A permetléhez etoxilált izodecil alkohol hatóanyagú permetezőszer segédanyag hozzáadása szükséges.
A készítménnyel történő kezelés csak a toleranciát megfelelő mértékben hordozó és azt a szélsőségesebb időjárási körülmények között is egyenletesen biztosító hibridek esetében végezhető el.

Effective
Crops
Sunflowers
BBCH
12 - 16
Registred norm
0 - 0
Preharvest Interval
-