Goal Duplo

Manufacturer
Dow AgroSciences
Category
Herbicides
Registered until
Registration expired
Registration number
04.2/6904-1/2012.
Active materials
Links

Napraforgóban a Goal Duplo 0,5 l/ha dózisa az ellenálló gyomfajok ellen is biztos hatást ad. Preemergens gyomirtószer, a napraforgó vetése után, kelése előtt kell alkalmazni, de kontakt hatásmódjának köszönhetően vészhelyzetben, a megkésett (a napraforgó 4 leveles koráig elvégzett) kijuttatás sem okoz tőpusztulást. Hagymában egyéves helyrevetett és dughagymás 2 éves hagymában egyaránt szelektív gyomirtó szerként alkalmazható, elsősorban az ellenálló kétszikű gyomfajok pl. vadrezeda, mogyorós lednek fajok ellen. A helyrevetett hagyma 3 valódi leveles állapotától (kaszahányás után) kezdve posztemergensen 0,4 l/ha dózisban állománygyomirtásra bármikor alkalmazhatjuk (a gyomok leperzseléséhez nedvesítőszer hozzáadása javasolt), dughagymás termesztéskor a duggatást követően preemergensen is alkalmazhatjuk 0,4 l/ha dózisban. 25 ºC felett TILOS kijuttatni. Közepesen durva cseppképzéssel, nagy lémennyiséggel (300-400 l/ha) kell kijuttatni. Egyszikűirtókkal TILOS kombinálni. Túl korai kezeléskor két leveles állapotban alkalmazva dughagymában a levelek elszáradnak, eldőlnek, de a növény gyorsan újrahajt, azonban a fejlettlenebb növények elpusztulhatnak.

GYAKORLATI FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK
Napraforgóban az egyszikű gyomokkal erősen fertőzőtt területen:
Magról kelő egyszikűek (pl. kakaslábfű, muharfélék stb.) ellen tartamhatásra van szükség, akkor a Goal Duplo 0,5 l/ha + egyszikű írtó partner kombinációt javasoljuk.
Ha a preemergens kezelés nem sikerült, akkor állományban a magról kelő egyszikű gyomok ellen a Perenal 0,5 l/ha dózisban történő használatát javasoljuk.
Erős magról kelő kétszikű gyomfertőzés esetén (pl. parlagfű, csattanó maszlag): Goal Duplo 0,5 l/ha preemergens alkalmazása mellett imazamox hatóanyagú készítmények posztemergensen.
Mezei acat fertőzés esetén: Goal Duplo 0,5 l/ha + glifozát 1500-2000 gai/ha.

Évelő egyszikűek (pl. fenyércirok, tarackbúza stb.) ellen az állományban

HASZNOS TUDNIVALÓK
IMI- és tribenuron-toleráns fajták vetése esetén javasoljuk a terület alapkezelését. A Goal Duplo kontakt hatásmódja miatt alkalmas a kétszikű gyomok ALS rezisztenciának kialakulásának megakadályozására.
A gyomirtó szer rezisztens napraforgóban alkalmazott Goal Duplo alapkezelés – elsősorban az ellenálló és folyamatosan, mélyről is csírázó gyomok, pl. a parlagfű, a selyemmályva, a fehér libatop ellen - javítja az állományban végzett gyomirtás hatékonyságát és hatásbiztonságát.
A Goal Duplo tartamhatása az alkalmazott dózistól, (álló kultúrákban – pl.: szőlő, gyümölcs – 0,5 l/ha a rügyfakadás előtt, ill. terméskötődés után kijuttatva) és a hőmérséklettől függően kijuttatás után 5-6 hónap lehet.
Hagymában a kijuttatás ne történjen stressz hatásnak kitett növényeken (alacsony hőmérsékleten, magas páratartalom mellett), illetve esőt követően, mert ilyenkor a viaszréteg elvékonyodik és esztétikai fitotoxikusságot okozhat a gyomirtó szer.

Registered for culturesRate
Sunflowers0.4 - 0.5 l
Onions0.4 l
Apples0.5 l
Pears0.5 l
Quince0.5 l
Medlar0.5 l
Grapes0.5 l
Cherries0.5 l
Apricots0.5 l
Nectarines0.5 l