Listego

Manufacturer
SYNGENTA
Category
Herbicides
Registered until
2025-10-31
Registration number
6300/2251-1/2020
Active materials
Links

Napraforgó posztemergens gyomirtó szere, a Clearfield gyomirtási rendszer alap készítménye.

A Syngenta Clearfield gyomirtási technológiája:

  • A Clearfield technológia első eleme az imidazolinon ellenálló napraforgó hibrid, pl. NK Neoma, Talento.
  • A gyomviszonyoknak és gyomfertőzés mértékének megfelelő alap gyomirtás (Gardoprim Plus Gold, Dual Gold) vetés után, kelés előtt.
  • Kiegészítő kezelésként Listego 1,2 l/ha dózisban kijuttatva, a kikelt kétszikű gyomok 2-4 leveles állapotában, egyszikű gyomok gyökérváltásáig állományban.

Megjegyzések:
A készítmény az alábbi gyomnövények ellen hatékony: Amaranthus spp., Abutilon theophrasti, Ambrosia artemisiifolia, Avena fatua, Chenopodium spp., Datura stramonium, Galium aparine, Mercurialis annua, Persicaria lapathifolium, Persicaria maculosa, Sinapis arvensis, Panicum miliaceum, Sorghum halepense, Solanum nigrum, Stachys annua, Xanthium spp.

Különböző tájegységi vagy helyi tényezők befolyásolhatják a növényvédő szerek hatását. Ilyenek pl. az időjárási- és talajviszonyok, a kultúrnövények fajtája, a vetésforgó, a kezelés ideje, felhasználási mennyiség, más termékekkel történő kombináció, a hatóanyagra rezisztens szervezetek (pl. gombák, növények, rovarok), fellépése vagy a kijuttatási technika. Különösen kedvezőtlen körülmények esetén mindez a termék hatékonyságának változását okozhatja, de nem kizárható a kultúrnövények károsodása sem. Mindezekre sem a gyártó, sem a forgalmazó semmilyen felelősséget nem vállal. Különösen kedvezőtlen körülmények esetén nem zárható ki a termék hatékonyságának megváltozása. Az engedélyokiratban előírt felhasználási dózisokat pontosan be kell tartani.

A kezelt területre 12 hónapig őszi káposztarepce és más keresztes virágú kultúrnövény, továbbá cukorrépa nem vethető! Amennyiben a kezelt terület kiszántásra kerül, csak pillangós növénnyel vagy imidazolinon ellenálló kultúrnövénnyel vethető újra.

Registered for culturesRateBBCH
Sunflowers1 - 1.2 l12 - 18
Soybeans1 l12 - 16