Hungary

Mextrol B

registration_expired
NUFARM - herbicide
04.2/2467-1/2013.

Előírt növényvédelmi technológia:
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!
Kukorica (takarmány) kultúrában a kezelést a 10-20 cm-es állományában (3-6 leveles állapot, BBCH 13-16) a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles állapotában kell elvégezni. A készítmény jól irtja az Amaranthus spp., Chenopodium spp., Datura stramonium, Abutilon theophrasti, Solanum nigrum, Sinapis arvensis, Polygonum lapathifolium, Mercurialis annua gyomnövényeket, valamint az árvakelésű napraforgót. Az évelő, valamint az egyszikű gyomnövények ellen hatástalan. Tartós hatása nincs, csak a
kezelés idején meglévő gyomnövényeket pusztítja el.
A készítményt 25 °C alatti hőmérsékleten kell kijuttatni. Erős gyomfertőzés esetén az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.
Őszi búzában a kultúrnövény két leveles korától a szárbaindulás kezdetéig (BBCH 12-30) lehet felhasználni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles állapotukban a legérzékenyebbek a készítményre. Erős gyomosodás, napraforgó árvakelés esetén a magasabb dózisban kell alkalmazni.
Örökzöld, tűlevelű, lombhullató díszfák és díszcserjék esetében a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles állapotában kell a készítményt kipermetezni.
Dísznövények esetében a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles állapotában kell a készítményt kipermetezni.
Különös figyelemmel kell lenni arra, hogy a készítmény nem megfelelő alkalmazása esetén a kultúrnövények (örökzöld, tűlevelű, lombhullató díszfák és díszcserjék és dísznövények) károsodhatnak, perzselődhetnek.
Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Effective
Crops
Corn, maize
BBCH
0 - 0
Registred norm
1 - 1.5
Preharvest Interval
-
Crops
Winter wheat
BBCH
0 - 0
Registred norm
1 - 1.5
Preharvest Interval
-