Terbyne Combi

Manufacturer
Kwizda Agro
Category
Herbicides
Registered until
2027-12-31
Registration number
04.2/538-1/2017
Active materials
Links
A tartamhatású alapkombináció általános gyomosodásra!
A készítményt a kukorica vetése után, kelése előtt (preemergensen), vagy állományban korai posztemergensen lehet alkalmazni 2,5 l/ha dózisban. Preemergens felhasználás esetén jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni.
Állománykezelés esetén a kultúrnövény szögcsíra állapotától 1–6 leveles fejlettségéig alkalmazható, hatásnövelés céljából engedélyezett nedvesítő szerrel tankkombinációban. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2–4 leveles, a magról kelő egyszikűek 1–3 leveles korukban gyökérváltásukkor a legérzékenyebbek a készítményre.  Légi kijuttatás nem engedélyezett!
Hatásmód
A dimeténamid-P a klóracetamidok egyik legmarkánsabb hatóanyaga, kiváló vízoldékonysággal és erős csírázásgátló hatással. Hatékony a magról kelő egyszikű gyomnövények széles köre ellen (kakaslábfű, muhar fajok, köles-félék) és jelentős mellékhatással fontos kétszikű magról kelő gyomok ellen (parlagfű, szőrös disznóparéj, fehér libatop, stb.) A hatás kifejtéséhez már 5–10 mm csapadék elégséges. A terbutilazin is jó vízoldékonyságú triazin származék a magról kelő kétszikű gyomnövények széles köre ellen levélen és talajon keresztül is kifejti hatását a plasztokinon bioszintézis gátlásával. A két hatóanyaggal megakadályozhatjuk a gyomok kelését, csírázását, és elpusztíthatók a már kikelt gyomnövények is.
Registered for culturesRateBBCH
Corn2.5 l0 - 16