Castelon 50 DC

Üretici firma
Agropharm
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
Aktif maddeler
Bağlantılar
İlacın Kullanıma Hazırlanma Şekli
Tavsiye edilen miktarda ilaç ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırıldıktan sonra ilaçlama aletinin deposuna ilave edilir. İlaçlama aletinin karıştırma aparatı çalıştırılarak kalan gerekli su miktarı depoya ilave edilir. Dekara kullanılacak su miktarını hesaplamak için önce kalibrasyon yapılır. Bunun için aletin deposuna belirli bir miktar su konur ve tarla koşullarında sabit bir hızla çalıştırılarak, mevcut su ile ne kadar alanın ıslatılabileceği hesap edilir. Buradan kalibrasyonu yapılan alet ile bir dekara ne kadar su harcanacağı hesaplanmış olur.

Etki Şekli : Mide ve temas yolu ile etkilidir. Larvanın kitin oluşumunu engelleyerek gömlek değiştirmelerini durdurmak suretiyle ölümlerine sebep olur. Yumurta öldürücü etkisi de vardır. Etki şeklinin özelliği nedeniyle larva öldürücü etkisi birkaç gün sonra görülür. Uzun süreli kalıcı etkisi vardır.

Kullanım Şekli
Elma İç Kurdu : Elma iç kurdu’na karşı ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır. Mücadelede hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaların meyve içine girmeden önce öldürülmesidir. Döllere ait ilk ilaçlama zamanını sağlıklı bir şekilde saptamada ilk larva çıkışlarının belirlenmesi çok önemlidir. Ancak etki şekli bakımından farklı özellik gösteren preparatlar kullanıldığından ilaçlama zamanı öne, yani yumurta dönemine alınabilir. Bu durumlar göz önünde bulundurularak birinci döle karşı 2, ikinci döle karşı 1 olmak üzere toplamda 3 ilaçlama yapılır. Elma iç kurdu’na karşı CASTELON 50 DC uygulanan bahçelerde, ayrıca Yaprak galeri güveleri’ne karşı ilaçlamaya gerek yoktur.

Bağ Salkım Güvesi : Bu ilaçlama tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır.

Bu sistemde;
Yumurtalara Karşı Uygulama : Tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı henüz en üst seviyeye ulaşmayıp artışın devam etmesi, etkili sıcaklıklar toplamı birinci dölde 95-100 günderece, ikinci dölde 450-460 günderece, üçüncü dölde 970-980 gündereceye ulaşması ve bitki fenolojisi; birinci dölde çiçek tomurcuğu, ikinci dölde koruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması halinde ilaçlamaya karar verilir.

Larvalara Karşı Uygulama : Tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı en üst seviyeye ulaşıp, etkili sıcaklıklar toplamı birinci dölde 120 günderece, ikinci dölde 520 günderece, üçüncü dölde 1047 gündereceye ulaşması ve bitki fenolojisi; birinci dölde çiçek tomurcuğu, ikinci dölde koruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması halinde ilaçlamaya karar verilir.Her döle bir ilaçlama yapılır.
 
Turunçgil Yaprak Galeri Güvesi : Yumurtaların açılımı sırasında ve ilk larvalar görüldüğünde ilaçlama yapılır ve 14-15 gün sonra tekrarlanır.Yüksek basınçlı aletlerle tüm gözler iyice ıslanacak şekilde,bir yayıcı-yapıştırıcı karıştırılarak uygulanmalıdır.
 
Biberde Pamuk Yaprak Kurdu : Yumurta paketleri görülünce ilaçlama yapılır.
 
Hıyarda Yaprak Galeri Sineği : Erginlerin çıkışını belirlemek amacıyla dekara 1 adet sarı yapışkan tuzak asılır. Erginler yakalandıktan sonra tesadüfen belirlenen 25-30 bitkide yaprak başına 4-5 larva olması halinde ilaçlama yapılır.
 
Karışabilirlik Durumu
Dithianon,Triforine, Fenbutatin oxide, Alphacypermethrin terkipli ilaçlarla karıştırılabilir.Diğer ilaçlarla karıştırılmak isteniyorsa mutlaka ön karışım testi yapılmalıdır.
 
Antidotu
Özel bir antidotu yoktur.Semptomatik tedavi uygulanır.
Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı0 l28
Bağ0 l28
Turunçgiller0 l28
Salatalık0 l7
Biber150 l7