Diaflex SC

Üretici firma
Agri Sciences
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
9961
Aktif maddeler

KULLANMA ŞEKLİ: İlacın Uygulamaya Hazırlanması: Gerekli miktar ilaç önce bir kap içerisinde az bir miktar su ile bulamaç haline getirilir. İlaçlama aletinin yarısına kadar su konur ve üzerine ilaçlı karışım ilave edilir. Uygulama Zamanı: Bağ küllemesi: 1. ilaçlama sürgünler 25-30 cm uzunlukta iken 2. ilaçlama koruklar saçma tanesi iriliğini alınca 3. ilaçlama hastalığın gelişme durumu ve bölgenin meteorolojik ve ekolojik koşullarına bağlı olarak yapılır. Tanelere tatlı su yürüyünce ilaçlamalara son verilir. Elma küllemesi: 1. ilaçlama pembe çiçek tomurcuğu döneminde 2. ilaçlama çiçek taç yapraklarının %60- 70 ‘i dökülünce 3. ve diğer ilaçlamalar Mayıs ayı sonuna kadar 1 er hafta, Haziran ayının 3. haftasının sonuna kadar 10 gün ara ile diğer ilaçlamalar yapılır. Şeftali küllemesi: 1. ilaçlama önceki yıllarda hastalığın yoğunluğuna göre belirlenmelidir. Eğer önceki yıllarda bahçede görülmemişse o yıl için ilk belirtiler görülünce ilaçlamaya başlanır. Diğer ilaçlamalar bitkinin gelişmesine ve hastalığın gelişimine göre 8- 12 gün aralarla hastalık baskı altına alınana kadar yapılır. Gül küllemesi: Yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk ilaçlama yapılır. Hastalığın gelişimine göre 5-6 kez ilaçlama yapılır. Begonya küllemesi: Yapraklar üzerinde ilk belirtiler görülünce başlanır, 1 er hafta ara ile ilaçlama tekrarlanır. Kabakgillerde külleme: Bölgede ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile hastalığın seyrine göre ilaçlama yapılır. Nohut antraknozu: Bölgede nohut yapraklarında ilk lekeler görülünce ilaçlamaya başlanır. 7-10 gün ara ile hastalığın şiddetine ve meteorolojik şartlara göre 2-5 uygulama yapılır. Patlıcangillerde külleme: Tarlada ilk belirtiler görülünce ilaçlamalara başlanır. 10 gün ara ile iklim koşullarına ve hastalığın seyrine göre 3-5 uygulama yapılır. Soğan mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile iklim koşullarına ve hastalığın seyrine göre 3-5 uygulama yapılır . Fasulye pası: Çevredeki bitkilerde ilk belirtiler görülünce ilaçlamaya başlanır. 1 er hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ: Diaex adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup M2 olarak sınıandırılmış bir fungisit-akarisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için Diaex’in aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip ( Grup M2 harici ) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Yazlık ve kışlık yağlarla karıştırılmaz, karışım yapılacak ilaç karışımlarının bir ön karışım yaparak denenmesinde yarar vardır

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Bağ7