Efdal Indox SC

Üretici firma
Tarkim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2024-09-17
Kayıt numarası
9823
Aktif maddeler
Bağlantılar

GENEL BİLGİLER: EFDAL INDOX SC, akıcı konsantre formülasyonunda bağ, pamuk, mısır, domates, elma ve fındıkta zararlılarla mücadelede kullanılan mide ve değme etkili bir insektisittir. Zararlı larvalarının her döneminde etkilidir.
EFDAL INDOX SC,  böceklerde sinir hücrelerinde sodyum kanallarını tıkayarak etki eder ve ilaçlamadan çok kısa bir süre sonra zararlının beslenme ve diğer faaliyetleri durur veya çok azalır. 24 ila 60 saat içinde de zararlılar ölür.
EFDAL INDOX SC ilaçlamadan sonra bitki üzerinde ilaç kurumasından sonra yağan yağışlardan etkilenmez, ilaçlamayı tekrarlamaya gerek kalmaz.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ :
EFDAL INDOX SC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 22A olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmemek için INDOX SC’ nin aynı sezon içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, gelişimini teşvik farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 22A harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

İlacın Uygulamaya Hazırlanması Ve Uygulama: İlacı hazırlamadan önce ilaçlama aletinin temiz olduğundan emin olunuz. İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurunuz. EFDAL INDOX SC, şişesinin kapağını açmadan önce iyice çalkalayınız. Gerekli miktardaki ilaç küçük bir kapta su içinde iyice karıştırılır ve bu karışım ilaçlama aletinin deposuna boşaltılır. Daha sonra gerekli miktardaki suyu karıştırıcısı çalışmakta olan ilaçlama aletinin deposuna ekleyiniz. İlaçlama boyunca karıştırıcıyı çalıştırmaya devam ediniz. Diğer ilaçlarla tank karışımı yapılacaksa aletin deposuna önce EFDAL INDOX SC konulmalı daha sonra diğer ilaç eklenmelidir. Gereğinden fazla ilacı ilaçlama için hazırlamayınız. İlaçlamanın usulüne uygun olarak yapılabilmesi amacıyla ilaçlamaya başlamadan önce bir dekar için gerekli su miktarını belirleyebilmek için ayrı bir yerde kalibrasyon yapılması ve ilaçlamanın bu kalibrasyona uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekir.

Uygulama Zamanı:
Bağ salkım güvesi: Sezon içinde sofralık üzümlerde 6. Şaraplık üzümlerde ise 3 uygulamaya kadar ilaçlama tekrarlanabilir. Uygulama traktörle çekilen hidrolik ilaçlama aleti veya sırt pülverizatörü ile yapılabilir. En iyi etki için ilaçlama zararlının yumurtalarının açıldığı dönemde yapılmalıdır. Bu dönemde yapılan ilaçlama ile henüz açılmamış yumurtalarla, yeni bırakılacak yumurtalara karşı da kontrol sağlanır. Zararlı yoğunluğuna ve dönem içinde ergin uçuşlarına bağlı olarak gerekirse 10-14 gün aralarla ilaçlama tekrarlanmalıdır.

Pamuk Yeşilkurt ve Pamuk Yaprak kurdu: Pamukta Yeşilkurt ve Yaprak kurdu (Prodenya)
Zararlıları ile mücadelede bu zararlıların herhangi bir dölüne karşı kullanılabilir. En iyi etki için yumurtaların açıldığı dönemde ilaçlama yapılması uygundur, buna rağmen zararlıların tüm larva dönemlerine etkilidir. Zararlının dönem içindeki yoğunluğuna bağlı olarak gerekirse 10-14 gün aralarla ilaçlama tekrarlanmalıdır. Pamukta sezon içinde aynı yerde 4’ten fazla EFDAL INDOX SC uygulaması yapmayınız.

Mısır Koçan kurdu ve Mısır kurdu: Zararlının ilk yumurtalarının görülmesinden itibaren 15 gün aralarla 3 ilaçlama yapılır.

Domateste Yeşilkurt: Ege bölgesinde 15 Mayıs’tan itibaren tarlaya köşegenler doğrultusunda girilip, tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta ve larva aranır.100 bitkiden 5’ i bulaşık bulunmuşsa derhal mücadeleye geçilir. İlaçlamadan 10 gün sonra tarlalar tekrar kontrol edilir. İlaçlamayı gerektirecek yoğunluk varsa ilaçlama tekrarlanır.

Domateste Pamuk yaprak kurdu: Sebze bahçelerinin köşegenleri yönünde yürüyerek, 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi ve 4-5 larva görüldüğünde zararlı ile mücadele gereklidir. Sürvey aynı tarlada 10-12 gün aralıklarla tekrarlanmalıdır. Eşiğin üzerinde bir zararlı popülasyonu görülmesi halinde ilaçlamalar yinelenmelidir. İlaçlama larvalar dağılmadan yapıldığında sonuç daha iyi olacağından ilaçlama zamanına özen gösterilmelidir.

Elma iç kurdu: Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.
Bunun için kışlayan ve yazlık döllerin ergin çıkışı ve uçuş süresi ile yumurtaların bırakılması ve açılışlarının izlemesi gerekir. Bunların kesin olarak saptanması için cinsel çekici tuzaklar, etkili sıcaklıklar toplamı, 500 (25x20) meyve kontrolü ve tuzak bant yöntemlerinden yararlanılır.

Fındık kurdu: Sezon içinde fındıkların mercimek iriliğinde olduğu dönemde ilaçlamalar için uyarı verilir verilmez bir ilaçlama yapılır. İlaçlama sırasında fındık bitkilerinin her tarafının iyice ilaçlanmasına dikkat edilmeli, iyi bir kaplama yapılmalıdır.
Bilinen pek çok fungisit ve insektisitlerle karışabilir.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Bağ0 l3
Pamuk40 - 45 ml14
Mısır30 ml3
Domates0 l3
Elma ağacı0 l14
Fındık45 ml14