Galia

Üretici firma
Hektas
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-01-07
Kayıt numarası
10016
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özellikler:
Hektaş Galia  İlacın etkili maddelerinden “thiamethoxam” temas-mide yoluyla ve sistemik etkiyle zararlıların sinir sistemleri üzerinde etkili; “lambda-cyhalothrin” ise zararlılara hem temas ve hem de mide yoluyla yeterli kalıcı etkiye sahip kombine bir ilaçtır. Bitki aksamı tarafından alınan etkili maddeler hızla kotiledon, taze sürgün ve yapraklara taşınırlar.   

Tütün-Yaprak biti: Bir yaprakta ortalama 25 adet yaprak biti (nimf veya ergin) görüldüğündeilaçlamaya başlanmalı,12-15 günlük aralıklarla zararlının yoğunluğu izlenerek ilaçlamalara devam edilmelidir.

Tütün-Thrips: Yaprak başına ortalama 5 tütün thripsi görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.

Fındık-Fındık kurdu: İlaçlama, bahçedeki hakim çeşitlerdeki fındığın yarısı mercimek iriliğine yaklaştığında (3-4 mm) ve sayım sonucunda 10 ocakta 2’den fazla ergin böcek görüldüğünde yapılmalıdır.

Fındık-Filiz güvesi: Fındık filiz güvesi ile bulaşık olan bahçelerde bir ön sayım yapılarak mücadeleye gerek olup olmadığına karar verilmelidir. Bu amaçla; 1-10 da olan bahçelerde 10 ocak, 11-30 da olan bahçelerde 20 ocak ve 30 da’dan büyük bahçelerde 30 ocak işaretlenir. Her işaretli ocaktan; alt, orta ve üst kısımlardan 10’ar olmak üzere toplam 30 yaprak alınıp, zarar belirtisi olanlar sayılır. Zarar görmüş yaprak oranı %15 olduğunda ilaçlama yapılır. Yaprak dökümü başladıktan sonra ilaçlama yapılmamalıdır.

Mısır-Mısır kurdu: İlaçlamaya ilk yumurtalar görüldükten 1 hafta sonra başlanmalı, ilaçların etki süreleri dikkate alınarak 10 veya 15 gün arayla 2 veya 3 ilaçlama yapılmalıdır.

Mısır-Koçankurdu: İlaçlama koruyucu olarak yapıldığından bitkiler 20-30 cm boya ulaştığında haftada 2 kez kontrol edilmeli, yapılan kontrollerde ilk yumurtaların tespiti ile birlikte ilaçlamaya geçilmeli, ilaçların etki süreleri dikkate alınarak 10-15 gün ara ile 2 veya 3 ilaçlama yapılmalıdır.

Mısır-Yaprak bitleri: Bitki başına ortalama 60 birey gözlendiğinde ilaçlama yapılır.

Pamuk-Yaprak pireleri: Yaprak başına 25 adet (Ege Bölgesi) veya 10 adet (Güney Anadolu Bölgesi) yaprak piresi görüldüğünde ilaçlama yapılır.

Antepfıstığı-Antepfıstığı psillidi: Haftada bir yapılacak sayımlar sonucunda 100 bileşik yaprakta yapılacak sayımlarda bileşik yaprak başına ortalama 20-30 nimf görülmesi, ilk yazlık ergin ve yumurta sayısında belirgin bir artışın kaydedilmesi konulan, yumurtaların bir çoğunun açılmış olması, ilk ergin parazitoit çıkışlarının henüz başlamamış olması koşullarına uyularak ilaçlama yapılır.

Nar-Nar yaprak biti: Nar yaprak bitine karşı genel olarak, ilkbaharda tek ilaçlama yeterlidir. Bu amaçla bir önceki yıldan bulaşık olduğu bilinen bahçelerde tomurcuklar patladıktan sonra (çiçek öncesi) yeterli yaprak biti yoğunluğu varsa ilaçlama yapılır. İlaçlamalarda ağaç başına 10 adet bulaşık sürgün eşik olarak kabul edilir. 

Karışabilirlik: Diğer ilaçlarla karıştırılarak atılması tavsiye edilmez.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Tütün20 - 25 ml21
Fındık10 - 15 ml7
Mısır30 - 40 ml14
Pamuk30 - 40 ml21
Antep fıstığı0 l56
Nar0 l14