Korfezin 400 SC

Üretici firma
Koruma
Şu tarihe kadar kayıtlı
2024-10-22
Kayıt numarası
7308
Aktif maddeler
Bağlantılar

KORFEZİN 400 SC, bir "böcek büyüme düzenleyicisi" (IGR) insektisit / akarisit olup, temas ve mide yoluyla etkilidir. Ayrıca fumigant etkisi de vardır. İlaç sistemik olmayıp, atıldığı yerde kalır. İlaçlı mahlul ile bitkinin iyi bir şekilde mütecanis olarak kaplanması başarı için şarttır. KORFEZİN 400 SC güçlü bir larva öldürücü (larvasit) etkiye sahiptir. Nimf ve larvaların deri değişikliğini yavaşlatarak ölümlerine sebep olur. Kitin sentezi yapamayan larvalar gömlek değiştiremezler ve ölürler. Ayrıca ilaca maruz kalan erginlerin yumurta bırakma oranları azalır. İlaç bu özellikleriyle entegre mücadele programlarına uygunluk arzeder.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLAMA ŞEKLİ:
Uygulamadan önce ilaçlı mahlulün hazırlanması sırasında iyi bir karışım elde etmek için ilacın ambalajını bir kaç defa baş aşağı çevirdikten sonra tavsiye edilen miktarda ilaç ayrı bir kap içerisinde bir miktar su ile bulamaç haline getirilir ve yarısına kadar su doldurulmuş olan ilaçlama aletinin deposuna dökülerek kalan gerekli su miktarı karıştırılarak ilave edilir. İlaçlama sırasında karıştırmaya devam edilir.

KULLANMA ŞEKLİ VE ZAMANI:
Turunçgillerde kabuklu bit mücadelesinde yaprak başına düşen canlı ergin ve nimf sayısıAonidiella citrina için 20'den fazla; veya 100 yaprağa düşen Aonidiella aurantii için 50'den fazla ise bu bahçelerde ilaçlama gereklidir. ilaçlama gereken bahçelerde bu zararlılara karşı kışın (hasattan hemen sonra başlanıp Şubat sonuna kadar olan dönemde) ve yazın ilk hareketli nimf görüldükten iki hafta sonra olmak üzere 2 ayrı zamanda ilaçlama yapılabilir. Popülasyonun durumuna göre ilaçlamalara kontrollü olarak devam edilir. İlaçlamalardan en iyi sonucu alabilmek için ilaçlamalara ağaçların iç tarafından başlanılmalı, daha sonra ağacın tacının çevresi dolaşılarak ağaç alttan üstten iyice ilaçlanmalıdır.

Turunçgil beyaz sineği mücadelesi için yapılan kontrollerde yaprak başına en az 3 adet canlı birey (yumurta, nimf) görüldüğünde Haçlı mücadeleye başlanır. Doğada ilk kez 3. dönem nimfler görüldüğünde 1. ilaçlama yapılır. Bu dönem Haziran ayının ilk yarısına denk gelmektedir. 2. ilaçlama ikinci döle karşı Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren yapılır. İlaçlamada özellikle yeni sürmüş genç yapraklar olmak üzere yaprakların alt yüzlerinin iyice ıslanmasına özen gösterilmelidir.

Nar Beyaz Sineği mücadelesi için yapılan kontrollerde yaprak başına en az 10-14 adet canlı birey (yumurta, larva,pupa) görüldüğünde ilaçlı mücadeleye başlanır. İlaçlama sırasında nar ağacının tüm organlarının homojen şekilde ilaçlanmasına özen gösterilmelidir.

Pamukta Tütün Beyaz Sineği mücadelesine kültürel önlemlerin uygulanmasına ve doğal düşmanların baskısına rağmen beyaz sinek ekonomik zarar eşiğini aşıyorsa bu durumda Haçlı mücadeleye karar verilir. haçlı mücadelede yeşil akşam ilaçlamaları tercih edilmelidir. Beyaz sineğe karşı ilaçlı mücadelede ekonomik zarar eşiği yaprak başına 5 ergin veya 10 larvadır. Ilaçlamalarda tarla pülverizatörlerine yaprakaltı meme setleri ilave edilmelidir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: KORFEZİN 400 SC tavsiye edildiği kültür bitkilerinde yaygın olarak kullanılan insektisitlerle karışım halinde kullanılabilir. Ancak önceden bir karışabilirlik testinin yapılması tavsiye edilir. Karışıma girecek ilaçlar ayrı ayrı sulandırıldıktan sonra karıştırılmaları tavsiye edilir.

ÇEVREYE ETKISI: Arılara ve balıklara zehirlidir. Rüzgara karşı ilaçlama yapmayınız. Hazırlanmış ilac mahlulün tümü aynı gün içerisinde kullanılmalıdır

ANTİDOTU: Özel bir antidotu yoktur. Semptomatik tedavi uygulaması tavsiye edilir.

 

Kültürler için kayıtlıOran
Turunçgiller0 l
Nar0 l
Pamuk100 ml