Menture

Üretici firma
Menta Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
8871
Aktif maddeler
Bağlantılar

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
İlaçlama aletinin kalibrasyonu: İlaçlamadan önce aletin uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olunmalıdır. Dekara veya ağaç başına kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için önce sadece su ile belirli bir alandaki bitkiler veya belirli sayıda ağaç düzgünce ıslatılır. Harcanan su miktarı belirlenerek dekara veya ağaç başına kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır.
İlacın uygulamaya hazırlanması: İlaçlamadan önce aletin memeleri kontrol edilip temizlenmeli, tümünün düzgün çalışması sağlanmalıdır. Önce ilaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Sonra tavsiye dozu üzerinden hesaplanan ilaç miktarı ayrı bir kapta ön karışım olarak suyla karıştırılır. Aletin karıştırıcısı da çalışır durumda iken bu ön karışım tanka dökülür. Sonra tank hizasına kadar suyla doldurulur. İlaçlama esnasında da karıştırıcı faal olmalıdır.

KARIŞABİLİRLİĞİ
Yaygın olarak kullanılan bir çok ilaç ile tank karışımı halinde kullanılabilir. Tereddüt halinde bir ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI
Şeker pancarı yaprak leke hastalığına karşı ilk ilaçlama hastalık henüz çıkmadan koruyucu olarak yapılmalı, gerektiğinde 15-20 gün aralıklarla devam edilmelidir.
Buğday’da septoria yaprak lekesi hastalığına karşı ilaçlamaya kın-başaklanma ile başlanmalıdır, gerektiğinde 21-28 gün aralıklarla devam edilmelidir.
Buğday’da pas hastalığına karşı ilaçlamaya ilk pas püstülleri görüldüğünde başlanmalıdır.
Turunçgillerde kahverengi leke hastalığına karşı ilaçlamalara sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında, yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır, 15-20 gün aralıklarla devam edilir.
Antep fıstığı karazenk hastalığına karşı birinci ilaçlama çiçek dökümünden sonra döllenmeyi izleyen meyvelerin buğday tanesi kadar olduğu dönemde yapılır. Hastalık gelişmesi için uygun enfeksiyon koşulları devam ettiği sürece 15 gün aralıklarla ikinci ve diğer ilaçlamalar yapılır.
Karpuz erken yaprak yaprak yanıklığına karşı ilaçlamaya hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. 15-20 gün arayla devam edilir.

DİRENÇ YÖNETİMİ
MENTURE adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup G1-3 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için MENTURE‘nin aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup G1-3 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Şeker pancarı30 ml21
Yazlık buğday40 - 50 ml21
Kışlık buğday40 - 50 ml21
Turunçgiller0 l21
Antep fıstığı0 l21
Karpuz0 l21