Mostar 20 SP

Üretici firma
Koruma
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-12-19
Kayıt numarası
3873
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özellikleri: Mostar 20 SP sistemik etkili bir ilaçtır. ilaçlamadan kısa bir süre sonra bitki bünyesine geçer ve etkisini 14 ila 21 gün süreyle korur.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLAMA ŞEKLİ:
İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Tavsiye edilen miktarda ilaç önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karışım haline getirilir. Bu karışım aletin yarım doldurulmuş deposuna konulur. Sonra karıştırılarak depo kalan gerekli su miktarı ile tamamen doldurulur. Her türlü ilaçlama aletiyle kolaylıkla püskürtülür. Hazırlanan ilaç karışımı bekletilmeden uygulanmalıdır.

KALİBRASYON:
Kalibrasyon için ilaçsız, sadece su ile dolu olan depo ile ilaçlanacak alana ne kadar su püskürtüleceği hesaplanır ve ona göre dekara verilecek su miktarı belirlenerek tavsiye edilen miktardaki ilaç ilavesi yapılır.

KULLANMA ŞEKLİ:
-İlaçlamalar sabah çiğ kalktıktan sonra veya akşam serinliğinde yapılmalıdır.
-İlaçlamalar yapıldıktan sonra 6 saat içerisinde yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanır.

Patateste patates böceği: Örnekleme için tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. Herhangi bir dönemine rastlanması o tarlanın bulaşık olduğunu gösterir. Birici döle karşı ilaçlama yapılacaksa bitkilerde ilk olgun larvalar (dördüncü dönem) görüldüğünde yapılmalıdır. Ikinci döle karşı ilaçlama yapılması durumunda ise yumurta açılımının tamamlanması gerekir. Bu dönemde böcek yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelebilecek zarar bitki tarafından tolere edilebileceğinden ilaçlama gerekmeyebilir.

Domateste Beyaz sinek: Beyaz sinek ile bulaşık olduğu saptanan tarlaya köşegenler yönünden girilir. Her 5 adı mda bir alt, orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva-pupa olduğunda kimyasal mücadele uygulanır.

Elmada yeşil yaprak biti: Vejetasyon süresi boyunca 100 sürgünden 15'inde bulaşıklık olursa ilaçlama yapılmalıdır.

Narda Nar Beyaz Sineği: İlaçlama zamanını tespit amacıyla ilkbaharda mayıs ayı başı itibari ile etek dallardaki yaprakların alt yüzeyleri kontrol edilerek sayımlar yapılır. Yumurta, larva, pupa sayılarının toplamı yaprak başına 10 ve üzeri ise ilaçlamaya karar verilir. S. Phillyreae'ye nar bahçelerinde ilaçlama için gerekli olan yoğunluğa Akdeniz Bölgesinde genel olarak mayıs ayının ikinci yarısında ulaşmaktadır. Fakat bu dönemde nar bitkisi tam çiçeklenme döneminde olduğu için ilaçlamalar haziran ayı ilk yarısı gibi yapılmalıdır. Bu dönemde yapılacak tek ilaçlama zararlı ile mücadelede yeterlidir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Alkali özellikteki ilaçlar hariç, diğer insektisit, fungisit ve yaprak gübreleriyle karıştırılarak uygulanabilir.

ÇEVREYE ETKİSİ: Arılara, Balıklara zehirlidir.

ANTİDOTU: Özel bir antidotu yoktur. Belirtilere göre tedavi edilir.

Kültürler için kayıtlıOran
Pamuk10 - 40 g
Patates6 g
Domates0 l
Antep fıstığı0 l
Elma ağacı0 l
Karpuz25 g
Biber0 l
Nar0 l