Thales

Üretici firma
Menta Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-01-23
Kayıt numarası
10061
Aktif maddeler
Bağlantılar

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar suyla doldurulur. Gerekli miktarda ilaç başka bir kapta bir miktar suyla iyice karıştırılarak aletin deposuna aktarılır. Aletin karıştırma düzeni devamlı çalıştırılarak depo doluncaya kadar su ilave edilir.

KARIŞABİLİRLİĞİ
THALES Lambda Cyhalothrin, Fenproxymate, Pirimiphos-Methyl, Primicarb etkili maddeli ilaçlar ile karıştırılarak kullanılabilir. Karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması ve karışım yapılacaksa ilaçların ayrı ayrı sulandırıldıktan sonra karıştırılması tavsiye edilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI
Turunçgillerde kabuklu bit mücadelesinde: Yaprak başına düşen canlı ergin ve nimf sayısı Aonidiella citrina için 20’den fazla veya 100 yaprağa düşen Aonidiella aurantii sayısı 50’den fazla ise bu bahçelerde ilaçlama gerekir. İlaçlama gereken bahçelerde bu zararlılara karşı kışın (hasattan hemen sonra başlanıp, Şubat sonuna kadar olan dönemde) ve yazın ilk hareketli nimfler görüldüğünden 2 hafta sonra olmak üzere 2 ayrı zamanda ilaçlama yapılabilir. Popülasyonun durumuna göre ilaçlamalara kontrollü olarak devam edilir. İlaçlamalardan en iyi sonucu alabilmek için ilaçlamalara ağaçların iç kısımlarından başlanılmalı, daha sonra ağaçların tacının çevresi dolaşılarak ağaç alttan üstten iyice ilaçlanmalıdır.
Turunçgil beyaz sineği mücadelesinde: Yapılan kontrollerde yaprak başına en az 3 adet canlı birey (yumurta, nimf) görüldüğünde mücadeleye başlanır. Doğada ilk kez 3. dönem nimfler görüldüğünde 1. ilaçlama yapılır. Bu dönem Haziran ayının ilk yarısına denk gelmektedir. 2. ilaçlama, ikinci döle karşı Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren yapılır. İlaçlamada özellikle yeni sürmüş genç yapraklar olmak üzere yaprakların alt yüzeylerinin iyice ilaçlanmasına özen gösterilmelidir.
Pamuk beyaz sinek müadelesinde: Larva ve pupalarına etkili olduğundan yaprak başına ortalama 8-10 larva bulunduğunda ilaçlamaya başlanır. Birinci ilaçlamadan 10-14 gün sonra ikinci ilaçlama yapılır. Bundan 20 gün sonra popülasyon kontrol edilerek gerekirse üçüncü ilaçlama da yapılabilir.
Domateste beyaz sinek mücadelesinde: Beyaz sinek ile bulaşık olduğu saptanan seraya köşegenler yönünden köşegenler yönünden girilir. Her beş adımda bir alt orta ve üst yapraklaradan 50 yaprak toplanır. Yaprak başına ortalama 5 larva pupa olduğunda mücadele uygulanır.

DİRENÇ YÖNETİMİ
THALES adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 16 olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için THALES’in  aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 16 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Turunçgiller0 l60
Pamuk100 ml
Domates0 l7