UPHOLD 360 SC

Üretici firma
CORTEVA
Şu tarihe kadar kayıtlı
2026-02-03
Kayıt numarası
10531
Aktif maddeler
Bağlantılar

Kullanma şekli

UPHOLD 360 SC’den, en iyi sonucu almak için tavsiye dozunda kullanılması şarttır. Suyla hemen karıştığından her türlü uygulama alet ve ekipmanı ile uygulanabilir. Mide ve temas etkili bir bitki koruma ürünü olduğundan, uygulama sırasında bitkinin tüm yüzeyinin kaplanmasına özen gösterilmesi gereklidir; hedef dışı organizmalara zarar vermemek ve israfı engellemek için, zerreciklerin kültür bitkisinin dal ve yapraklarında birleşerek damla oluşturmasına ve akmasına izin vermeyecek şekilde uygulama yapılmalıdır. 

 

Domates, biber ve hıyarda yeşilkurda karşı tarlaya köşegenler yönünden girilip, tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5’i bulaşık bulunmuş ise uygulama yapılır.

 

Bağ salkım güvesine karşı salkım güvesi ilaçlama zamanları erken tahmin-uyarı sistemine göre belirlenir. Larvisit uygulama için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı 1. dölde 120 gün-derece, alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün 15oC ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı 2. dölde 520 gün-derece, 3. dölde 1047 gün-dereceye ulaşmalı, asma fenolojisi 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde uygulamaya karar verilir. Her döle bir uygulama yapılır.

 

Bağ salkım güvesinde ovisit (yumurta) uygulaması için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı henüz tepe noktaya ulaşmayıp, yükselmenin devam etmesi, etkili sıcaklık toplamının 1. dölde en geç 95-100 gün dereceye ulaşması, salkım fenolojisinin çiçek tomurcuğu döneminde olması; henüz yumurta bırakılmadan 2. dölde eşeysel çekici tuzaklarda yakalanan kelebek sayılarına göre çizilen uçuş eğrisinde tepe noktasının oluşmayıp yükselmenin devam etmesi, etkili sıcaklık toplamının 450-460 gün dereceye ulaşması, salkım fenolojisinin koruk döneminde olması ve henüz yumurtaların bırakılmamış olması; 3. dölde eşeysel çekici tuzaklarda ilk kelebeklerin yakalanmaya başlaması, etkili sıcaklık toplamının 970-980 gün dereceye ulaşması, salkımlarda tanelerin tatlanmaya başlanması, tüm bu koşulların sağlanması sonucu yapılan sayımlarda henüz yumurta bırakılmadan ilaçlama yapılır.

 

Elma, armut ve ayvada elma içkurduna karşı yapılacak uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektedir.

Elmada Elma içkurduna karşı ovisit (yumurta) uygulaması, ilk yumurta tespitinden sonra etkili sıcaklıklar 90 gün-dereceye ulaşmadan, larva çıkışlarından önce yapılmalıdır.

Pamukta yeşilkurda karşı rastgele seçilen 3 m sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek Yeşilkurt yumurta ve larvaları sayılır ve 3 m’lik sıra uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda uygulamaya karar verilir.

Mısırda mısır koçan kurdu ve mısır kurdu mücadelesi için 50 da’lık tarla bir ünite kabul edilir. Birinci üründe bulaşık bitki sayısı %5 ve üzeri olduğunda, ikinci ürün mısırda ise ilk yumurta paketleri görüldüğünde ilaçlanmaya başlanmalıdır. Uygulama 15 gün ara ile üç (3) ilaçlama şeklinde yapılmalıdır.  Bir üretim dönemi içerisinde üçten (3) fazla uygulanması öneril

Kültürler için kayıtlıOran
Mısır55 ml
Pamuk55 ml
Ayva0 ml
Armut0 ml
Elma ağacı0 ml
Bağ0 ml
Kornişon40 ml
Biber40 ml
Domates40 ml