Balan 600 WDG

Manufacturer
Dow AgroSciences
Category
Herbicides
Registered until
Registration expired
Registration number
04.2/2052-2/2014.
Active materials

A napraforgó egyszikűek elleni gyomirtása nem egyszerű feladat. Az alapkezelések csapadékfüggők, viszont gyakori a kultúrnövény károsodása. A benfl uralin hatóanyagú Balan 600 WDG bedolgozva csapadékmentes körülmények között is kiváló gyomirtó hatással rendelkezik, ugyanakkor teljesen szelektív a napraforgóra. A főnövény pusztulása esetén a következő növények vethetők illetve palántázhatók: napraforgó, borsó, szója csillagfürt, lencse, szarvaskerep, bab, lucer na, repce, dohány, vörös here, uborka, tök, dinnyefélék, saláta.

BEDOLGOZÁS IDEJE, MÉLYSÉGE ÉS A VETÉS IDEJE A készítmény hatásának kulcseleme a bedolgozás minő sége és ideje. Mivel illékony anyagról van szó, ezért gondoskodni kell arról, hogy minél hamarabb bedolgozásra kerüljön a kipermetezett anyag. A ké szítményt 1 órán belül be kell dolgozni. Az ideális bedolgozási mélység 6-8 cm.

HATÁSSPEKTRUM A Balan 600 WDG 2,5 kg/ha-os dózisban kiváló hatékonysággal rendelkezik a magról kelő egyszikű gyomok és néhány kétszikű gyom ellen. A gyakorlatban azt jelenti, hogy kétszikűirtó partnerrel kiegészítve vagy a felülkezeléses technológiákkal együt ad tökéletes megoldást ezen gyomok ellen.A nehezen írtható, melegigényes, mélyről csirázó gyomok ellen a felülkezeléses készítményekkel együtt ad tökéletes megoldást.

JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA Vetés előtt bedolgozva Balan 600 WDG 2,5 kg/ha + fl uorkloridon 750 gai/ha vagy pre Goal Duplo 0,5 l/ha Vetés előtt bedolgozva Balan 600 WDG 2,5 kg/ha, posztemergens imazamox 50 gai/ha vagy tribenuronmetil 22,5 gai/ha

Registered for culturesRate
Sunflowers2.5 kg