Belkar

Manufacturer
CORTEVA
Category
Herbicides
Registered until
2024-04-30
Registration number
6300/13248-1/2019
Active materials
Links

Új hatóanyagtartalmú, egyedi hatásmechaniszmusú repce őszi posztemergens gyomirtó szer.

Javasolt növényvédelmi technológia

Posztemergensen a repce 6-8 leveles állapotában 0,5 l/ha dózisban lehet kijuttatni a gyomok 2-8 leveles állapota között évente 1 alkalommal. A Belkar-t fel lehet használni osztott kezelésben is. Ebben az esetben 2-6 leveles repce állapotban 0,25 l/ha Belkar-t, majd 6 leveles állapot után az újrakelések ellen újabb 0,25 l/ha Belkar-t kell kipermetezni. A két kezelést között min 14 napnak kell eltelnie. A készítmény kiválóan alkalmas a rosszul sikerült preemergens kezelések után előjövő akár melegigényes, akár őszi gyomok elleni gyomirtásra. A Belkar™ metazaklór mentes készítmény, így megbízhatóan használható azokon a területeken, ahol nem telt el 3 év metazaklór tartalmú készítmény alkalmazása óta.

Keverhetőségi előírások

A Belkar gyomirtó szerekkel (Runway, metazaklór, stb.), míg a speciális egyszikűirtók közül a Perenal-al keverhető. A Belkar-al maximum egy termék (rovarölő- vagy speciális egyszikűírtó szer) jutattható ki tankkombinációban egyidőben. A keverhetőségről felhasználás előtt tájékozódjon a területi képviselőknél, illetve szakemberinktől. Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!
Egyszerre 4-5 hatóanyagnál több egy permetlében nem lehet. A keverhetőségről minden esetben a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét. Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt.

Registered for culturesRate
Rape greens0.5 l