Hungary

Perenal

registration_expired
Dow AgroSciences - herbicide
04.2/3646-1/2016.

Napraforgóban a szikleveles állapottól a csillagbimbós állapotig juttatható ki önmagában. Herbicid-toleráns napraforgóban a kezelést a kétszikű gyomnövények elleni védekezés előtt 1-2 nappal vagy imidazolinon toleráns napraforgóban 10-14 nappal a kétszikűek elleni kezelést követően illetve tribenuron-metil toleráns napraforgóban 5-7 nappal a kétszikűek elleni védekezést követően kell elvégezni.

Cukorrépában önmagában célszerű kijuttatni a kultúrnövény 2-8 leveles állapota között. Hatásfokozó adalékanyag hozzáadása nem javasolt. Stressz állapotba került cukorrépa kezelése nem javasolt. Az esti vagy éjszakai órákban elvégzett kezelések biztonságosak és hatékonyabbak. Intenzív csapadék vagy öntözés után legalább 1 napig ne kezeljünk.

Vöröshagymában dughagyma esetében a meggyökeresedés után, míg a magról vetett hagyma esetében a 3 leveles stádiumtól a 9 leveles állapotig lehet a kezelést elvégezni. A szelektivitás alapjának számít a hagymalevél viaszrétegének megléte. Ezért eső vagy öntözés után 2-3 (napsütéses, száraz) napig nem javasolt a készítmény kijuttatása. Csak önmagában történjen a kezelés, nedvesítő szer hozzáadása nem javasolt. 20 °C feletti hőmérsékleten ne kezeljünk.

Vörös csenkeszben (magtermesztés) tavasszal a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a bokrosodás végéig kell elvégezni a kezelést. A készítmény hatékony nagy széltippan (Apera spica-venti), puha rozsnok (Bromus mollis), meddő rozsnok (Bromus sterilis), csomós ebír (Dactylis glomerata), egérárpa (Hordeum murinum) és réti komócsin (Phleum pratense) ellen. Angolperje (Lolium perenne), egynyári perje (Poa annua) és tarackbúza (Elymus repens) ellen a magasabb dózis (1,0 l/ha) alkalmazása szükséges.

Kiváló hatás az árvakelésű gabona, nagy széltippan, ecsetpázsit és rozsnok fajok ellen: Hideg időben is hatékony; Alacsony dózis (0,5 l/ha); Kiváló keverhetőség

Effective
Crops
Sunflowers
BBCH
10 - 51
Registred norm
0.5 - 0.5
Preharvest Interval
100
Crops
Sugar beets
BBCH
12 - 18
Registred norm
0.5 - 0.5
Preharvest Interval
90
Crops
Onions
BBCH
13 - 19
Registred norm
0.5 - 0.5
Preharvest Interval
28
Crops
Winter rape
BBCH
10 - 19
Registred norm
0.4 - 0.5
Preharvest Interval
-