Perenal

Manufacturer
Dow AgroSciences
Category
Herbicides
Registered until
Registration expired
Registration number
04.2/3646-1/2016.
Active materials

Napraforgóban a szikleveles állapottól a csillagbimbós állapotig juttatható ki önmagában. Herbicid-toleráns napraforgóban a kezelést a kétszikű gyomnövények elleni védekezés előtt 1-2 nappal vagy imidazolinon toleráns napraforgóban 10-14 nappal a kétszikűek elleni kezelést követően illetve tribenuron-metil toleráns napraforgóban 5-7 nappal a kétszikűek elleni védekezést követően kell elvégezni.

Cukorrépában önmagában célszerű kijuttatni a kultúrnövény 2-8 leveles állapota között. Hatásfokozó adalékanyag hozzáadása nem javasolt. Stressz állapotba került cukorrépa kezelése nem javasolt. Az esti vagy éjszakai órákban elvégzett kezelések biztonságosak és hatékonyabbak. Intenzív csapadék vagy öntözés után legalább 1 napig ne kezeljünk.

Vöröshagymában dughagyma esetében a meggyökeresedés után, míg a magról vetett hagyma esetében a 3 leveles stádiumtól a 9 leveles állapotig lehet a kezelést elvégezni. A szelektivitás alapjának számít a hagymalevél viaszrétegének megléte. Ezért eső vagy öntözés után 2-3 (napsütéses, száraz) napig nem javasolt a készítmény kijuttatása. Csak önmagában történjen a kezelés, nedvesítő szer hozzáadása nem javasolt. 20 °C feletti hőmérsékleten ne kezeljünk.

Vörös csenkeszben (magtermesztés) tavasszal a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a bokrosodás végéig kell elvégezni a kezelést. A készítmény hatékony nagy széltippan (Apera spica-venti), puha rozsnok (Bromus mollis), meddő rozsnok (Bromus sterilis), csomós ebír (Dactylis glomerata), egérárpa (Hordeum murinum) és réti komócsin (Phleum pratense) ellen. Angolperje (Lolium perenne), egynyári perje (Poa annua) és tarackbúza (Elymus repens) ellen a magasabb dózis (1,0 l/ha) alkalmazása szükséges.

Kiváló hatás az árvakelésű gabona, nagy széltippan, ecsetpázsit és rozsnok fajok ellen: Hideg időben is hatékony; Alacsony dózis (0,5 l/ha); Kiváló keverhetőség

Registered for culturesRateBBCHPreharvest Interval
Sunflowers0.5 l10 - 51100
Sugar beets0.5 l12 - 1890
Onions0.5 l13 - 1928
Winter rape0.4 - 0.5 l10 - 19