Above 35 DF

Üretici firma
Ertar Kimya
Şu tarihe kadar kayıtlı
2033-05-06
Kayıt numarası
9194
Aktif maddeler

ÜRÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:
İlaçlama aletinin deposu yanya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktardaki ilaç ayrı bir kapta bir miktar su ile bulamaç haline getirilir. Daha sonra yanya kadar su ile doldurulmuş ilaçlama tankına ilave edilir. Bu esnada aletin karıştıncı tertibatı çal ışır durumda olmalıdır. Sonra geri kalan kısım su ile tamamlanır.
ABOVE 35 DF ilacı ortamın pH’ı 6,5ten daha düşük olan eriyiğe karıştınlmamalıdır. Aksi halde birlikle yakma yapabilir.

ÜRÜNÜN KULLANMA ZAM ANI:
BAĞ: Mildiyö: İlaçlamaya sürgünler 25-30 cm olunca başlanmalı, hava şartlarına ve hastalığın gelişme durumuna göre 7-10 gün aralar ile devam edilmelidir. Hastalığın enfeksiyonu için uygun koşullar ortadan kalktığında ilaçlamalara son verilmelidir. İlaçlamalarda asmanın İç tarafındaki yaprak ve salkımların ilaçlanmasına dikkat edilmelidir. Yaprakların özellikle alt yüzeylerinin ilaçla kaplanması sağlanmalıdır. İlaçlamalar havanın çok sıcak olmadığı sabah erken saatlerdeyapılmalıdır.

ZEYTİN: Halkalı Leke Hastalığı: Marmara Bölgesinde birinci ilaçlama Ekim ayının ilkyarısında, ikinci ilaçlama Nisan ayının ilk yarısında yapılmalıdır. Ege bölgesinde ilk ilaçlama zeytinler sürgün vermeden önce Şubat ayında, ikinci ilaçlama zeytinlerçiçek açmadan önce Nisan ayında yapılır.

DOMATES: Mildiyö ve Erken Yaprak Yanıklığı: İlaçlamaya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanmalı ve ilaçlama hastalığın seyrine göre 10 gün ara ile tekrarlanmalıdır.

KAYISI: Yaprakdelen (Çil): Kayısıda aşağıda belirtilen dönemlerde üç kez ilaçlama yapılmalıdır.
1.İlaçlama: Sonbaharda, yaprak dökümünden hemen sonra,
2.llaçlama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce, (pembe çiçek tomurcuğu döneminde)
3.llaçlama: Meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.

PATATES: Patates Mlldiyösü: Patates mildlyösünün her yıl görüldüğü yerlerde hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C veya en düşük sıcaklığın 10°C’yi bulması ile ilaçlamaya başlanır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya başlamak için çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtilerinin görülmesi beklenir. Havaların sıcak ve kurak geçtiği çevrelerde 15 gün ara ile serin ve yağışlı bölgelerde ise 7 gün ara ile ilaçlamalara devam edilir.

ŞEFTALİ: Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı: İlaçlama tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde yapılmalıdır.
ABOVE 35 DF ile sezon içinde aynı yerde zeytinde 2, kayısı 3, domateste 3, patateste 3, şeftalide 2 ve bağda 3’ten fazla uygulama yapmayınız.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:
ABOVE 35 DF ilacı Fosetyl-AI etkili maddeli fungisit ile ortamın pH’sı ayarlanmadan karıştırılmamalıdır. Aksi halde fitotoksite meydana gelebilir. İlaçların karışabilirlik durumları bilinmiyorsa, ilaç aletin deposuna ilave edilmeden önce “kavanoz testi’ uygulanmalıdır. Karıştırmadan önce ilaçların etiketlerindeki karışabilirlik ile ilgili bilgileri dikkatlice okunmalıdır. Daha fazla bilgi için ilacın ruhsat sahiplerine veya satıcı firmaya başvurunuz.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Bağ14
Zeytin14
Domates14
Kayısı14
Patates14
Şeftali