Custor 50 DC

Üretici firma
Platin Agro
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
Aktif maddeler

ÖZELLİKLER
Bağ Salkım Güvesi:
İlaçlama tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır. Bu sistemde;

Yumurtalara karşıuygulama: Tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı henüz en üst seviyeyeulaşmayıp artışın devam etmesi, etkili sıcaklıklar toplamı birinci dölde 95-100günderece, ikinci dölde 450-460 günderece, üçüncü dölde 970-980 gündereceyeulaşması ve bitki fenolojisi , birinci dölde çiçek tomurcuğu, ikinci döldekoruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması halinde ilaçlamayakarar verilir.

Larvalara karşıuygulama: Tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı en üst seviyeye ulaşıp,etkili sıcaklıklar toplamı birinci dölde 120 gün derece, ikinci dölde 520gün derece, üçüncü dölde 1047 gün dereceye ulaşması ve bitki fenolojisi, birincidölde çiçek tomurcuğu, ikinci dölde koruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcıdöneminde olması halinde ilaçlamaya karar verilir. Her döle bir ilaçlamayapılır.

Turunçgil Yaprakgaleri güvesi: Yumurtaların açılımı sırasında ve ilk larvalar görüldüğündeilaçlama yapılır ve 14-15 gün sonra tekrarlanır. Yüksek basınçlı aletlerle tümgözler iyice ıslanacak şekilde, bir yayıcı yapıştırıcı karıştırılarakuygulanır.

Biberde Pamuk yaprakkurdu: Yumurta paketleri görülünce ilaçlama yapılır.

Hıyarda Yaprak galerisineği: Erginleri çıkışını belirlemek amacıyla dekara 1 adet sarı yapışkantuzak asılır. Erginler yakalandıktan sonra tesadüfen belirlenen 25-30 bitkideyaprak başına 4-5 adet larva olması halinde ilaçlama yapılır.

KARISABILIRLIK DURUMU
Dithianon, Triforine, Fenbutatin oxide ve Alphacypermethrinterkipli ilaçlarla karıştırılabilir. Diğer ilaçlarla karıştırılmak isteniyorsamutlaka bir ön karışım denemesi yapılmalıdır.

ILACLARIN HAZIRLANMASI 
Gerekli ilaç miktarı önce bir miktar su ile karıştırılır. İlaçlamaaleti yarısına kadar su ile doldurularak içine bu karışım dökülür ve kalan sumiktarı ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra ilaçlamaya geçilir.

KULLANİM ŞEKLİ
CUSTOR 50 DC mide ve temas yolu ile etkilidir. Larvaların kitinoluşumunu engelleyerek gömlek değiştirmelerini durdurmak suretiyle ölümlerineneden olur. Yumurta öldürücü etkisi de vardır. Etki şeklinin özelliği nedeniylelarva öldürücü etkisi bir kaç gün sonra görülür. Uzun süreli kalıcı etkisivardır.

Elma iç kurdu:
Elma iç kurduna karşı ilaçlamalar tahmin ve uyarı sisteminegöre yapılır. Mücadelede hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçlarıilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaların meyve içine girmeden önceöldürülmesidir. Döllere ait ilk ilaçlama zamanını sağlıklı bir şekilde tespitetmede ilk larva çıkışlarının beklenmesi çok önemlidir. Ancak etki şeklibakımından farklı özellik gösteren preparatlar kullanıldığından ilaçlama zamanıöne, yani yumurta dönemine alınabilir. Bu kriterler göz önünde bulundurularakbirinci döle karşı 2, ikinci döle karşı 1 ilaçlama olmak üzere 3 ilaçlamayapılır. Elma iç kurdu mücadelesi yapılan bahçelerde ayrıca yaprak galerigüvesine karşı ilaçlamaya gerek yoktur. 

EMNİYETLE İLGİLİ HUSUSLAR
İlaç ve atıklarını sulara bulaştırmayınız.
İlaçlamalar yağışsız ve rüzgarsız günlerde, günün sıcak olmayan serin ve sakin zamanlarında yapılmalıdır.
Yağmurla yıkanmaya dayanıklıdır.
Tavsiye dozunda kullanıldığında kültür bitkilerine fitotoksik değildir.
İlacı orijinal ambalajı içinde, ağzı iyice kapalı olarak, gıdalardan uzakta çocukların ve hayvanların erişemeyeceği bir yerde, kilit altında muhafaza ediniz.
Boş ambalajları başka amaçla kullanmayınız, usulüne uygunimha ediniz. 

DEPOLAMA DURUMU 
Normal (serin ve kuru) şartlarda kendi ambalajında,açılmadan depolandığında 2 yıl süre ile ilacın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde bir değişiklik olmaz

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı0 l28
Bağ0 l28
Turunçgiller0 l28
Salatalık0 l7
Biber150 ml7