Koctel 2000 DF

Üretici firma
Safa Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2024-09-01
Kayıt numarası
7150
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özellikleri
KOCTEL 2000 DF bağ, zeytin ve domates başta olmak üzere, tarım ürünlerinde görülen mantari hastalıkların mücadelesinde başarı ile kullanılan, bakır hidroksit terkipli ve koruyucu etkili bakırlı fungisittir. Kuru akışkan (Dry Flowable) formda olup, içerdiği bakır partiküllerinin çok küçük (0,17 mikron) olması nedeni ile yüzey kaplama özelliği diğer bakırlı preparatlardan çok daha üstündür. Daha iyi yayılır ve daha uzun süre koruyucu etki sağlar. Hiç tozumadığı için güvenle kullanılır. Özel formülasyonu nedeniyle hava şartlarından etkilenmez, yağmurla yıkanmaz.
İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktarda ilaç ayrı bir kapta az miktar su ile bulamaç haline getirilerek depoya konur. Aletin karıştırma aparatı çalıştırılarak kalan gerekli su miktarı depoya ilave edilir. İlaçlama, günün erken saatlerinde veya akşam serinliğinde bitkilerin her tarafı iyice ıslanacak şekilde kaplama ilaçlama olarak ve rüzgârsız havalarda yapılmalıdır.

Bağ: Mildiyö: Sürgünler 25-30 cm uzunlukta olunca ilaçlamalara başlanır. Hava şartları ve bitkinin durumuna göre 7-10 gün ara ile devam edilmelidir. Hastalığın enfeksiyonu için uygun koşullar ortadan kalktığında ilaçlamaya son verilir.

Domates: Erken yaprak Yanıklığı: çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamalara başlanır, Hastalığın seyrine göre 10 gün ara ile tekrarlanmalıdır.

Zeytin: Halkalı Leke Hastalığı: Marmara Bölgesinde: 1. İlaçlama: Ekim ayının ilk yarısında, 2.İlaçlama: Nisan ayının ilk yarısında yapılmalıdır.

Kayısıda Yaprakdelen (Çil): Kayısıda aşağıda belirtilen dönemlerde üç kez ilaçlama yapılmalıdır.
1.İlaçlama: Sonbaharda, yaprak dökümünden hemen sonra,
2.İlaçlama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce, (pembe çiçek tomurcuğu döneminde)
3.İlaçlama: Meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.

Patateste mildiyö: Patates mildiyösünün her yıl görüldüğü yerlerde hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16 ºC veya en düşük sıcaklığın 10 ºC’ yi bulması ile ilaçlamaya başlanır.
Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya başlamak için çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtilerinin görülmesi beklenir. Havaların sıcak ve kuru geçtiği çevrelerde 15 gün ara ile, serin ve yağışlı bölgelerde ise 7 gün ara ile ilaçlamalara devam edilir.

Şeftalide yaprak kıvırcıklığı: İlaçlama tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde yapılmalıdır.

Turunçgillerde uçkurutan: Ekim, Aralık ve Mart aylarında olmak üzere 3 kez ilaçlama yapılmalıdır. 
Ön deneme yaparak fiziki uygunluğu ve fitotoksitesi tespit edilmeden diğer formülasyonlarla birlikte kullanılmamalıdır.  Fosetyl-Al terkipli ilaçlar ve düşük pH’lı ilaçlar ile karıştırılmamalıdır. Fitotoksisite riskine karşı, ilaç karışımındaki pH’nın 6,5’un altına düşmemesine dikkat edilmemelidir. Karıştırmadan önce ilaçların etiketlerindeki karışabilirlik ile ilgili bilgiler dikkate alınmalıdır.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Bağ14
Domates14
Kayısı14
Patates14
Şeftali14
Turunçgiller14
Zeytin14