Kumulus DF

Üretici firma
BASF
Şu tarihe kadar kayıtlı
2032-04-10
Kayıt numarası
867
Aktif maddeler
Bağlantılar

Kullanma Şekli
Bağ Küllemesi:
1.ilaçlama sürgünler 25-30 cm uzunlukta iken; 2.ilaçlama korukla saçma tanesi iriliğini alınca, 3.ilaçlama hastalığın gelişme durumu ve bölgenin meteorolojik ve ekolojik koşullarına bağlı olarak yapılır. Tanelere tatlı su yürüyünce ilaçlamalara son verilir.

Elma Küllemesi:
1.ilaçlama pembe çiçek tomurcuğu döneminde, 2.ilaçlama çiçek taç yapraklarının % 60-70’i dökülünce, 3. Ve diğer ilaçlamalar Mayıs ayının sonuna kadar birer hafta, Haziran ayının üşçüncü haftasının sonuna kadar 10 gün ara ile yapılır.

Şeftali Küllemesi:
1.ilaçlama, önceki yıllarda hastalığın yoğunluğuna göre belirlenmelidir. Eğer önceki yıllarda bahçede görülmemişse, o yıl için ilk belirtiler görülünce ilaçlamaya başlanır. Diğer ilaçlamalar bitkinin gelişmesine ve hastalığın gelişmesine göre 8-10 gün aralarla hastalık baskı altına alınana kadar yapılır.

Gül Küllemesi:
Yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk ilaçlama yapılır. Hastalığın gelişimine göre 5-6 kere ilaçlama yapılabilir.

Begonya Küllemesi:
Yapraklar üzerinde ilk belirtiler görülünce başlanır, birer hafta ara ile ilaçlamalar tekrarlanır.

Kabakgillerde Külleme:
Bölgede ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile hastalığın seyrine göre ilaçlama yapılır.

Nohut Antraknozu:
Bölgede nohut yapraklarında ilk lekeler görülünce ilaçlamaya başlanır. 7-10 gün ara ile hastalığın şiddetine ve meteorolojik şartlara göre 2-5 uygulama yapılır.

Patlıcangillerde Külleme:
Tarlada ilk belirtiler görülünce ilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile iklim koşullarına ve hastalığın seyrine göre 3-5 uygulama yapılır.

Soğan Mildiyösü:
Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile iklim koşullarına ve hastalığın seyrine göre 3-5 uygulama yapılır.

Fasulye Pası:
Çevredeki bitkilerde ilk belirtiler görülünce ilaçlamaya başlanır. Birer hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır.

Bağ Uyuzu:
İlkbaharda yapraklarda zarar belirtileri saptandığında ilaçlama yapılır. Zarar devam ederse tekrar ilaçlanır.

Meyve Ağacı Akarları:
Yaprak başına 8-10 adet kırmızı örümcek bulunduğunda ilaçlama yapılmalıdır.

Turunçgil Kırmızı Örümceği:
10 yaprakta canlı birey sayısı 4-9 adetten fazla is ilaçlama yapılmalıdır.

Turunçgil Tomurcuk Akarı:
Bulaşık bahçelerde, iklim koşullarına göre ilkbaharda sürgünler 8-10 cm olduğu zaman, Mart sonu-Nisan başlarında ilaçlama yapılır.1.ilaçlamadan 20-25 gün sonra ilaçlama tekrarlanır.

İlacın Hazırlanışı:
Önerilen dozda ilaç, ayrı bir kapta bir miktar su ile iyice karıştırılıp, yarıya kadar su ile dolu ilaçlama aletinin deposuna karıştırılarak ilave edilir ve depo su ile tamamlanır.

Karışabilirlik Durumu:
Yazlık ve kışlık yağlarla karıştırılmaz. Karışım yapılacaksa, karışımların bir ön karışım yapılarak denenmesinde yarar vardır.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Bağ7
Turunçgiller7