Sulgran

Üretici firma
Platin Agro
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
5672
Aktif maddeler
Bağlantılar

UYGULAMA SEKLI
Gerekli miktardaki ilaç az bir suyla ayrıbir kapta önce karıştırılır. Yarısına kadar su doldurulmuş ve karıştırıcısıçalışmakta olan ilaçlama tankına ilave edilerek karıştırılır ve tank suylatamamlanır

KULLANIMI ZAMANİ
Bağküllemesi:
1 .ilaçlama sürgünler 25-30 cm uzunluktaiken.
2. ilaçlama koruklar saçma tanesi iriliğinialınca.
3. ilaçlama hastalığın gelişme durumu vebölgenin meteolojik ve ekolojik koşullarına bağlı olarak yapılır. Tanelere tatlısu yürüyünce ilaçlamalara son verilir.
ElmaKüllemesi:
1. ilaçlama pembe çiçek tomurcuğu döneminde.
2. ilaçlama çiçek taç yapraklarının %60-70'idökülünce.
3. ve diğer ilaçlamalara Mayıs ayı sonunakadar birer hafta, Haziran ayının 3. haftasının sonuna kadar 10 gün ara ile diğerilaçlamalar yapılır.
ŞeftaliKüllemesi: 1.ilaçlama önceki yıllarda hastalığınyoğunluğuna göre belirlenmelidir. Eğer önceki yıllarda bahçede görülmemişse oyıl için ilk belirtiler görülünce ilaçlamaya başlanır. Diğer ilaçlamalarbitkinin gelişmesine ve hastalıın gelşimine göre 8-12 gün aralarla hastalıkbaskı altına alınana kadar yapılır.
Gülküllemesi: Yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığındailk ilaçlama yapılır. Hastalığın gelişimine göre 5-6 kez ilaçlama yapılır.
BegoniaKüllemesi: Yaprak üzerinde ilk belirtilerigörülünce başlanır. Birer hafta ara ile ilaçlama tekrarlanır.
Kabakgillerdekülleme: Bölgede ilk hastalık belirtileri görülünceilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile hastalığın seyrine göre ilaçlama yapılır.
NohutAntranozu: Bölgede nohut yapraklarında ilk lekegörülünce ilaçlamalara başlanır. 7-10 gün ara ile hastalığın şiddetine vemeteolojik şartlara göre 2-5 uygulama yapılır.
PatlıcangillerdeKülleme: Tarlada ilk belirtiler görülünceilaçlamalara başlanır. 10 gün ara ile iklim koşullarına ve hastalığın seyrinegöre 3-5 uygulama yapılır.
SoğanMildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtilerigörülünce ilaçlamaya başlanır. 10 gün ara ile iklim koşullarına ve hastalığınseyrine göre 3-5 uygulama yapılır.
Fasulyepası: Çevredeki bitkilerde ilk belirtiler görülünceilaçlamaya başlanır. Birer hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır.

KARISABILIRLIK
Yazlık ve kışlık yağlarla karıştırılamaz, karışımyapılacaksa karışımların bir ön karışım yaparak denenmesinde yarar vardır.

KULLANIRKAN DIKKAT
Arılara ve balıklara zehirli değildir.
Kabakgiller ve kayısı kükürde hassastır.
Yağ tatbikatları en az 3 hafta sonra tatbik edilmelidir.
İlacı ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz.
İlaç ve artıklarını havuz, akarsu ve göllere bulaştırmayınız. Rüzgarla sürüklenmenin olabileceği havalarda kullanmayın. Boş ambalajları gömün.

DEPOLAMA DURUMU VE DIGER BILGILER
Normal (Serin ve kuru) depolama şartlarındaen az iki yıl depolandığı taktirde ilacın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde hoşgörü (tolerans) sınırlarıdışında değişiklik olmaz.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Bağ7
Turunçgiller7