Surrender 5 SG

Üretici firma
Agrobest
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-09-20
Kayıt numarası
7968
Aktif maddeler
Bağlantılar

GENEL BİLGİLER
- Bitki koruma ürününü ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz.
- Boşalan ambalajları usulüne uygun olarak imha ediniz.
- Boşalan ambalajları başka amaç için kesinlikle kullanmayınız.
- Boşalan gıda ve içecek kutularına bitki koruma ürünü koymayınız.
- Arılara zehirlidir. Çiçeklenme zamanı kullanmayınız.
- Balıklar için zehirlidir,  Yeraltı ve yerüstü sularına bulaştırmaktan kaçınınız..  
- Bitki koruma ürünü  normal serin ve kuru koşullarda 2 yıl süre ile depolanabilir.
- Bütün ilaçlarda olduğu gibi, ilaçlama sırasında mümkün olduğu kadar ilaç ile temastan sakınınız.
- Gözlük maske kullanınız, kimyasallara dayanıklı tulum, eldiven ve çizme giyiniz.
- Atomizer ile sisleme şeklinde ilaçlama yapılırken ağzınızı ve burnunuzu kapatacak bir maske takınız.

EMAMECTIN BENZOATE
Yapraklarda beslenen Lepidopter larvalarına yüksek derecede etkili olup larvalarda sinir uyarılarını bloke eder. Bu durumda larvaların beslenmesi hemen durur ve paralize olurlar.Maksimum larva ölümleri dört gün içinde gerçekleşir. Güçlü bir mide zehiri olup kontakt etkiye de sahiptir.Organik fosforlu, sentetik pretroitler ve IGRlara dayanıklılık kazanmış zararlılara da etkilidir.
İlaç su ile karıştırılarak kullanılır. İlacı önce ayrı bir kapta az bir miktarda su ile karıştırınız. Aletin deposunu yarıya  kadar su ile doldurup karıştırıcısını çalıştırarak hazırlanmış ilacı içine dökünüz ve üzerini su ile tamamlayınız. Hazırlanmış ilacı aynı gün içinde kullanınız.
İlaçlamaya başlamadan önce kullanma aletinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Önce bir depo su püskürtülerek ne kadar alanın ilaçlandığı bulunmalı, sonra bu alana tekabül eden doz ile ilaçlı su hazırlanmalıdır. Bitkinin her tarafı ilaçlanacak şekilde iyi bir kaplama mücadele yapılması gerekir. Günün sıcak saatlerinde , yeşil aksamın ıslak olduğu hallerde veya hemen yağış beklenen durumlarda ilaçlamadan kaçınılmalıdır. 

Domates: 
100 bitkiden 5 tanesinin bulaşık olması durumunda derhal mücadeleye başlanır.

Biber (örtü altı): 
İlaçlama, 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde yapılmalıdır.İlaçlamalar yaprak üzerindeki larvalar dağılmadan gerçekleştirilmelidir.

Hıyar (örtü altı): 
İlaçlama, 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde yapılmalıdır.İlaçlamalar yaprak üzerindeki larvalar dağılmadan gerçekleştirilmelidir. 

Pamuk Yeşil kurt: 
Pamuğun taraklanma devresinde   yumurta populasyonunun artmaya başladığı dönemde örneklemeye başlanır. Örnekleme için 50 dekarlık pamuk tarlası bir ünite kabul edilir ve yaklaşık olarak birbirine eşit üç bölüme ayrılır.  Her bölümde rastgele seçilen 3 m sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek Yeşilkurt yumurta ve larvaları sayılır ve 3 m lik sıra uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda ilaçlı mücadeleye karar verilir.Ancak , temel gelişme dönemi olarak adlandırılan bu dönemde, zararlının birinci dölüne karşı yapılacak ilaçlamalarda , bitkinin yeni taraklar oluşturarak kendisini yenileme özelliği ve doğal düşman durumu göz önüne alınarak , ilaçlamaya karar verilmelidir.
Bırakılan yumurta sayısı arttığı sürece ilaçlama yapılmamalıdır. Ancak bu süre Yeşilkurt larvalarının çok fazla büyümesine olanak verecek kadar uzun olmamalıdır. İlaçlı mücadelede en iyi etkiyi elde etmek için her dölde yumurtadan yeni çıkmış larvaların çoğunlukta olduğu dönem iyi belirlenmelidir. Larvalar gündüzleri genellikle tarak, çiçek ve koza içinde beslendiği için ilaçlama sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapılmalıdır.

Bağ Salkım Güvesi: 
Salkım güvesine karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilir. Cinsel çekici tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlaması, akşamüstü sıcaklıklarının iki gün üst üste 15 Coyi aşması, yumurtalardan larva çıkışı takip edilerek, etkili sıcaklıklar toplamı 1.dölde  120 gd (gün/derece), 2. dölde 520 gd, 3. dölde  1047 gd ye  ulaşması, fenolojik olarak  , 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlaşma başlangıcı döneminde olması halinde ilaçlama yapılır. İlk larva çıkışı görüldüğünde ilaçlamaya karar verilir. Her döle bir ilaçlama yapılır.
 
Zeytin fidan tırtılı: 
Birinci ve ikinci dönem larvaların çoğunlukta olduğu ve populasyon oluştuktan sonra ilaçlamaya başlanır. 

Nar Harnup Güvesi:
Haziran sonu Temmuz başında meyveler yaklaşık 3-5 cm. çapına geldiğinde, bulaşıklık oranı da %5 'in üzerinde ise ilacın etki süresine bağlı olarak 14 gün ara ile 2-3 ilaçlama yapılır.

Bağ Thripsleri:
İlkbaharda bağın büyüklüğüne göre 20-50 asma kontrol edilir, gözlerde ve yeni açılmakta olan yapraklarda göz veya yaprak başına 2-3 adet thrips saptandığında ilaçlama önerilir.

Elma İçkurdu:
Elma İçkurdu'na karşı ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır. Elma içkurdu mücadelesinde hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvalar meyve içine girmeden önce öldürmektir. Döllere ait ilk ilaçlama zamanlarını sağlıklı bir şekilde saptamada ilk larva çıkışlarının belirlenmesi çok önemlidir. Ancak etki şekli bakımından farklı özellik gösteren preparatlar kullanıldığında ilaçlama zamanı öne, yani yumurta dönemine alınabilir. Bu kriterler göz önünde bulundurularak birinci döle karşı 2, ikinci döle karşı 1 olmak üzere toplam 3 ilaçlama yapılır.

Surrender 5 SG bir çok standart insektisit, ve fungisit ile karıştırılabilir.Büyük miktarda karışım yapmadan önce fiziki karışabilirlik testlerinin yapılması gerekir.
Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Domates0 l7
Pamuk40 g21
Salatalık0 l7
Biber40 g7
Zeytin0 l14
Nar0 l14
Elma ağacı0 l7
Bağ0 l14