Agrocrip

Üretici firma
Agrobest
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-05-06
Kayıt numarası
10234
Aktif maddeler
Bağlantılar

GENEL BİLGİLER
İlaçlama aletinin deposuna yarı miktarda su ile konur. Tavsiye edilen dozdaki ilaç  ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılarak depoya atılır.Karıştırıcı çalışırken kalan su depoya ilave edilir. Diğer ilaçlarla karışım yapılacak iseAgrocrip ayrı bir kapta eritilip yarısına kadar su ile dolu ilaçlama aletinin deposuna ilk konulur. Aletin karıştırma düzeneği çalışırken karışımı istenen diğer ilaç da ayrı bir kapta suda eritildikten sonra ilaçlama tankına ilave edilir, kalan kısım su ile tamamlanır, bu karışım bekletilmeden kullanılmalıdır. İlaçlama yapılırken bitkinin her tarafı ilaçlanarak iyi bir kaplama yapılmalıdır. İlaçlama rüzgarsız havada yapılmalıdır.
Folpet koruyuculuk özelliği olan kontak etkiye sahiptir.

Bağ küllemesi için: Sürgünler 25-30 cm iken ilaçlamalara başlanır. 2. ilaçlama koruklar saçma tanesi iriliğinde  olunca yapılır. Diğer ilaçlamalara ilacın etki süresi olan 10 gün dikkate alınarak devam edilir. Tanelere tatlı su yürüyünce ilaçlamalara son verilir. İlaçlama rüzgarsız havada yapılmalıdır.

Bağ Mildiyösü için: 1.İlaçlama  sürgünler 25-30 cm olunca, 2. ve daha sonraki ilaçlamalar 10’ar gün aralıklarla uygulanmalıdır.

Bağ’da Kurşuni Küf hastalığı ile mücadeleye üzümlerin olgunlaşma başlangıcından hemen önce başlanmalı ve son ilaçlama ile hasat arasındaki süre dikkate alınarak ilacın 10’ar günlük  aralıklarla uygulanmasına dikkat edilmelidir.

Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz. Domateste külleme hastalığı
 için ise hastalık görülmeden veya ilk hastalık belirtileri görüldüğünde bitkinin her tarafı iyice ilaçlanır.   

Hıyar’da Külleme ve mildiyö için hastalık görülmeden veya ilk hastalık belirtileri görüldüğünde bitkinin her tarafı iyice ilaçlanır.

Elmada karaleke ilaçlamaları için ilaçlama zamanları: 1.ilaçlama çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde3-5 gün önce), 2.ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde, 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce , 4. ve diğer ilaçlamalar ise ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10’ar gün aralıklarla uygulanmalıdır.

Elma küllemesi: 1. ilaçlama pembe çiçek tomurcuğu döneminde , 2. ilaçlama çiçek taç yapraklarının % 60-70’inin döküldüğü  dönemde , 3. ve diğer ilaçlamalar, mayıs ayı sonuna kadar 1’er hafta, Haziran ayının 3. haftası sonuna kadar 10’ar gün aralarla yapılmalıdır.

Agrocrip yağlar ve dinitro bileşikleri, yaprak gübreleri özellikle organik fosforlu ilaçlar ile karıştırılmaz.Diğer ilaçlar ile geniş çaplı bir karışım  yapılmadan önce fiziksel karışım bakımından uygun test yapılmalı ve kullanılacak bitkiye karşı güvenliği için de ufak parselde ön uygulamadan sonra kullanılmalıdır.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Domates7
Bağ42
Elma ağacı7
Salatalık7