Fontana

Üretici firma
Menta Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
10045
Aktif maddeler
Bağlantılar

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
Yapraktan uygulamalarda traktör, sırt pülverizatörleri ve motorlu atomizörler kullanılabilir. Yoğun yeşil aksamı olan bitkilerde  iyi bir kaplama için özen gösterilmelidir. Günün sıcak saatlerinde, yeşil aksamın ıslak olduğu veya hemen yağış beklenen durumlarda ilaçlamadan kaçınılmalıdır. Kullanmadan önce ilaç ambalajında iyice çalkalanmalıdır. İlaçlı mahlül bekletilmeden kullanılmalıdır.

KARIŞABİLİRLİĞİ
FONTANA depo karışımı olarak kullanılacak ise, FONTANA’dan önce ‘suda erir ambalajlı’ (WSB) ilaçlar aletin deposuna konur. Ambalajlar tamamen erir, ilaçlar çözülür. Sonra FONTANA tanka ilave edilir. FONTANA yaygın olarak kullanılan bir çok ilaçla karışım halinde kullanılabilir. Ancak tüm ilaçlarla karışım durumu bilinmediğinden tereddüt halinde fiziksel karışabilirlik testi yapılması tavsiye edilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI
Pamuk: Fide devresinde % 50 bulaşık fide, tarla devresinde ise bir yaprakta ortalama 25 yaprak biti görüldüğünde ilaçlamaya başlanmalıdır.
Şeftali: 100 adet sürgünün 7’si bulaşık olduğunda ve erginlerin ¾’nün kanatlı forma dönüştüğünde ilaçlamaya geçilmelidir.  
Domates (sera), Biber (sera): İlaç damla sulama sistemi ile bitkilerin kök bölgesine verilir. İlaçlama öncesi sadece sulama ile bitkilerin kök bölgesinin ıslanması sağlanmalıdır. Bir dekar alanın sulanması için gerekli su miktarı tespit edildikten sonra gerekli ilaç miktarı ilaçlama tankına konur ve damla sulama sistemi ile ilaçlama yapılır. İlaçlama bittikten sonra da borularda kalan ilacın temizlenmesi için makul bir süre su verilmelidir. Damla sulama sisteminde kalibrasyon için damlama borularına su verilir, baştan ve sondan 3 memenin akış debisi ölçülür. Sapma % 10’u geçmemelidir.
Armut: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve zararlı nimflerin salgıladığı tatlımsı madde akıntısının başlamadığı dönemde, sürgünlerin % 15’ten fazlasında bulaşma görüldüğünde ilaçlama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğünde o sürgün bulaşık kabul edilir.
Marul: 20-40 adet yaprakta bir yaprağa düşen zararlı sayısı 10-20 adet olduğunda ilaçlamaya başlanmalıdır.
Elma: Sürgünlerin % 15’inin bulaşık olması halinde ilaçlamaya başlanmalıdır.,
Bitki Tahammülü : Tavsiyelere uygun kullanıldığında, tavsiye edildiği bitkilerce iyi tahammül görür. Tereddüt halinde yeni ve hassas çeşitlerde bitki tahammülü kontrol edilmelidir.

DİRENÇ YÖNETİMİ
FONTANA adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 4-A olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için FONTANA’nın  aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 4-A harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Pamuk20 ml28
Patlıcan30 ml5
Domates15 - 100 ml5
Biber100 ml5
Şeftali0 l14
Armut0 l14
Marul20 l14
Elma ağacı0 l14