Menta Anjelik

Üretici firma
Menta Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
8960
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özelliği : Strobilurus grubunda yer alan kontak, sistemik ve mesosistemik etkili bir fungisittir.

İlaçlama aletinin kalibrasyonu: İlaçlamadan önce aletin uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olmak gerekir. Dekara kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için önce sadece su ile belirli bir alandaki bitkiler düzgünce ıslatılır. Harcanan su belirlenerek dekara kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır. Bitkinin fenolojisine uygun olarak bir dekara kullanılacak su miktarı 40-100 litredir.
İlacın hazırlanması ve uygulama tekniği: Önce aletin deposunu yarısına kadar su ile doldurulur ve karıştırıcı çalıştırılır. Sonra gerekli miktar ilaç depoya ilave edilir ve karıştırmaya devam edilerek su seviyesi tamamlanır, ilaçlama esnasında da karıştırıcı faal olmalıdır.  

KARIŞABİLİRLİĞİ
ANJELİK‘in domatesteki uygulamalarında yayıcı ve yapıştırıcılarla karıştırılarak kullanılması önerilmez. Primiphos methyl, Hexaconazole, Primicarb, Lambda-cyhalothrin ve Chlorothalonil ile karışabilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI
Bağda mildiyö: Sürgün uzunluklarının 25-30 cm boya ulaştığı devrede, ilaçlamalara başlanmalı ve 10-12 gün aralıklarla, günlük ortalama sıcaklıklar 30 °C oluncaya kadar devam edilmelidir.

Bağda Külleme: 1. ilaçlama henüz sürgünler 25-30 cm uzunluğundayken, 2. ilaçlama çiçek taç yaprakları döküldüğünde, 3. ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişme durumu dikkate alınarak yapılmalıdır. Tanelere tatlı su yürüdüğünde ilaçlamalara son verilmelidir.

Bağda Ölü kol: 1. ilaçlama sürgünler 2-3 cm, 2. ilaçlama 8-10 cm , 3. ilaçlama ise 25 –30 cm boyda iken yapılmalıdır. Bağda bir sezon içinde ANJELİK ile ilaçlama sayısı 4’ü geçmemeli, 3’ten fazla  üst üste kullanılmamalıdır.

Kabakgilerde  mildiyö ve külleme: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı ve 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.

Domateste (açıkta yetiştirilen) mildiyö ve erken yaprak yanıklığı: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı ve 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.
Karpuzda erken yaprak yanıklığı: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı ve 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.
Biberde (sera ) külleme: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı ve 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.
Bitki tahammülü :Tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında, ANJELİK ilacının, tavsiye edildiği ürünler üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.

DİRENÇ YÖNETİMİ
ANJELİK adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup C-3, 11 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için ANJELİK‘in  aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup C-3,11 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Bağ0 l21
Salatalık0 l3
Kabak0 l3
Kavun0 l3
Karpuz75 ml3
Biber0 l3
Domates0 l3