Piler Lint

Üretici firma
Pileryum Tarım
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-01-21
Kayıt numarası
10054
Aktif maddeler
Bağlantılar

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:
Önce gereken miktar ilaç ayrı bir kapta bir miktar su içerisine boşaltılır ve dibe çökene kadar 1-2 dakika beklenir. Sonra ilaç tamamen eriyene kadar karıştırılır. Hazırlanan karışım yarısına kadar su ile dolu ilaçlama aletinin deposuna karıştırılarak ilave edilir. Depo gereken miktar su ile tamamlanarak tekrar karıştırılır ve ilaçlamaya hazır hale getirilir. 

KULLANMA ŞEKLİ :
Kavunda Külleme: İlaçlamaya hastalık görülmeden başlanmalı.Hastalığın seyrine göre 7-10 gün ara ile tekrarlanmalıdır.Hastalığın yoğun olduğu hallerde 7 güne indirilmelidir.

Bağda külleme: 
1. ilaçlama:Çiçekten önce sürgünler 25-30 cm boya erişince,
2.ilaçlama: Koruklar saçma tanesi iriliğini aldığında,
3.ilaçlama: İkinci ilaçlamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Diğer ilaçlamalar 15 gün arayla tekrarlanmalıdır. Üzümlere ben düşünce ilaçlamalara son verilmelidir.

Elmada Karaleke:
1.ilaçlama: Çiçek gözleri kabardığı zaman
2.ilaçlama: Pembe çiçek tomurcuğu devresinde,
3.ilaçlama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce
Diğer ilaçlamalar iklim hastalık için uygun giderse 10-12 gün arayla tekrarlanmalıdır.

Turunçgilde Kahverengi leke hastalığı: İlkbaharda sürgünler yaklaşık 5-10 cm boya ulaştığında ve yeni yapraklarda ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır, gerekirse 12-14 gün arayla ilaçlamaya devam edilir.

Çeltikte Yanıklık: Çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesiyle birinci ilaçlama yapılmalıdır. Koşullar hastalık için uygun giderse 10-15 gün arayla diğer ilaçlamalar yapılmalıdır.

Karpuzda Erken Yaprak Yanıklığı: Çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile birinci ilaçlama yapılmalıdır. Koşullar hastalık için uygun giderse 7-10 gün arayla diğer ilaçlamalar yapılmalıdır.

Kayısıda yaprak delen: 1. İlaçlama; sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. İlaçlama; İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce pembe çiçek tomurcuğu döneminde, 3. İlaçlama; meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ kılıfı meyvenin ucunu sıyırdığı dönemde yapılmalıdır.

DİKKAT: Dayanıklılık gelişme riskini azaltmak için PİLER LİNT bir sezonda yapılacak toplam ilaçlama sayısın üçte birinden fazla sayıda kullanılmamalıdır. Örneğin 6 ilaçlamanın ikisi PİLER LİNT ile diğerleri etki mekanizması farklı ilaçlar ile yapılmalıdır.

BİTKİ TAHAMMÜLÜ:
Tavsiyelere uygun şekilde kullanıldığında , önerilen bitkilerde herhangi bir fitotoksisiteye neden olmaz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:
Yaygın olarak kullanılan fungisitlerin pek çoğu ile karışabilir. Tereddüt halinde uygulamadan önce bir karışabilirlik testi uygulanmalıdır. Şayet PİLER LİNT diğer ilaçlar ile tank karışımı halinde kullanılacak ise aletin su bulunan deposuna önce PİLER LİNT sonra ayrı bir kapta su ile karıştırılmış diğer ilaçlar konulmalıdır. Şayet karışıma giren ilaçlar “suda erir ambalajda (WSB) ise”, depoya önce bunlar sonra PİLER LİNT ilave edilmelidir.

Yayıcı yapıştırıcı ve metil parathion terkipli ilaçlarla karıştırmayın.
Bağda, Parathion methyl, Chlorpyrifos-ethyl ve Cypermethrin terkipli ilaçlarla yapılan karışımlar Yalova İncisi, Kardinal, Müşküle ve Perlet gibi hassas çeşitlerde genç yapraklarda hafif yakma yapabilir.

Elmada, parathion methyl terkipli ilaçlarla yapılan karışımlar Golden gibi hassas çeşitlerde erken dönemde genç yapraklarda hafif kahverengileşme ve kıvrılmaya neden olabilir.

ÇEVREYE ETKİSİ :
Balıklar için zehirlidir,  Yeraltı ve yerüstü sularına bulaştırmaktan kaçınınız.

ANTİDOTU  :
Özel bir antidotu yoktur. Belirtilere göre tedavi uygulanır.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Kavun0 l3
Bağ0 l35
Elma ağacı0 l14
Turunçgiller0 l28
Pirinç20 g35
Karpuz20 g3
Kayısı20 g14