Bachlor 125 SC

Producent
Aako
Kategori
Fungicider
Registreret indtil
Tilmelding udløbet
CVR-nummer
638-1
Aktive materialer
Links

BRUGSANVISNING

Anvendelse
Bachlor 125 SC kan anvendes fra begyndende strækning til og med aksbeskyttelse i korn og i bederoer fra begyndende rækkelukning. Normal dosering er 1,0 liter pr. ha.
Bachlor 125 SC må i korn kun anvendes 2 gange pr. vækstsæson med minimum 14 dages mellemrum. I bederoer må Bachlor 125 SC kun anvendes 2 gange med minimum 21 dages mellemrum. Hvis Bachlor 125 SC blandes eller anvendes i sekvens med andre produkter, der indeholder epoxiconazol, propiconazol, tebuconazol eller difenoconazol, skal der tages højde for, at den totale mængde aktivstof ikke må overskride, hvad der svarer til 1 normaldosering (1 N) per sæson.

Epoxiconazol
Epoxiconazol optages hurtigt af planten og transporteres i ledningsvævet (xylemet) mod bladspidserne. hvilket kan bidrage til en mere jævn fordeling i bladene. Epoxiconazol virker ved at hæmme produktionen af ergosterol, der er en vigtig bestanddel af svampes cellemembran. Epoxiconazol har udpræget kurativ virkning, der hurtigt og effektivt stopper væksten og spredningen af svampevæv inde i planten, efter at infektionen er sket.
Bachlor 125 SC har i korn en meget god virkning mod hvedegråplet, hvedebrunplet, gulrust, brunrust, bygrust, bladplet og skoldplet samt en sideeffekt på meldug. I bederoer har Bachlor 125 SC en meget god virkning mod pletskimmel (Ramularia), bedemeldug og bederust.
Virkningen fremmes af en høj luftfugtighed, en temperatur på omkring 20°C og 2-3 timers tørvejr efter udsprøjtningen. Bachlor 125 SC er normalt regnfast 1 time efter sprøjtningen. Bachlor 125 SC er meget skånsom overfor korn og bederoer, og giver normalt ikke anledning til svidninger af blade og bladspidser. Sprøjt dog ikke under ekstreme vejrbetingelser (varme, tørke, stærk solskin).

Resistens
Bachlor 125 SC indeholder aktivstoffet epoxiconazol, som tilhører DMI fungiciderne (FRAC gruppe 3), som vurderes at have middel risiko for udvikling af resistens. I Danmark er der konstateret vigende effekter over for bl.a. hvedegråplet hos visse DMI fungicider. For at mindske risikoen for udvikling af resistens, er det vigtigt ikke at gentage behandlingen mere end to gange pr vækst- sæson. Midler med andre virknings mekanismer bør desuden inddrages i bekæmpelsesstrategien for at nedbringe risikoen for udvikling af resistens.

Tilberedning af sprøjtevæske
Påfyldning af koncentreret sprøjtemiddel bør kun ske på et bevokset areal, eller hvor opsamling af eventuel spild er mulig og altid i god afstand til brønde og boringer. Inden sprøjten fyldes, skal
den være omhyggeligt rengjort med et egnet rengøringsmiddel (se etiketten på det sidst anvendte middel) og efterset for evt. belægninger. Det samme gælder for dyser, sier og filtre. Tanken fyldes 3/4 op med vand. Bachlor 125 EC-dunken omrystes grundigt inden tilsættelse under omrøring, hvorefter tanken fyldes helt op. Der skal være konstant omrøring under påfyldning og kørsel. Sprøjtevæsken udsprøjtes straks efter tilberedningen.

Sprøjteteknik
Overlapning og vinddrift skal undgås. Vælg en bomhøjde på 45-50 cm over afgrøden og sprøjt kun, når vindhastigheden er lav (under 3 m/s). Det er vigtigt for at opnå en god effekt af
svampemidler, at sprøjtevæsken fordeles jævnt, og at alle aktive grønne blade bliver dækket af sprøjtevæske. Det anbefales, at anvende en vandmængde på 150-300 liter pr. ha. Den laveste vandmængde vælges, hvor bladmassen er relativ lille og planterne let våde af dug. Højeste vndmængde ved en tæt afgrøde med en stor bladmasse. ISO - Alm. fladsprededyser ved 3 bar tryk og 6 km/t.

Tom emballage
Indholdet/beholderen bortskaffes i overensstemmelse med kommunale regler for affaldshåndtering (P501): Rester skal afleveres til den kommunale affaldsordning for farligt affald. Tomme beholdere kan bortskaffes med dagrenovationen. Den tomme beholder bør skylles inden bortskaffelse. Skyllevandet hældes op i sprøjtevæsken. Emballagen må ikke genbruges

Rengøring af sprøjteudstyr
Efter endt sprøjtearbejde skal sprøjte og traktor rengøres enten i marken eller på vaskepladsen. En uvasket sprøjte skal placeres i den behandlede mark, på vaskepladsen eller under tag. Sprøjten skal være monteret med spuledyser til indvendig rengøring af tanken, og sprøjten skal være monteret med separat vandtank med tilstrækkelig kapacitet således, at restsprøjtevæsken kan fortyndes og at der kan foretages en grundig rengøring i marken. Restsprøjtevæsken skal på passende vis fortyndes 50 gange med vand og udsprøjtes i den behandlede mark (uden at den maksimalt tilladte dosering for det pågældende middel herved overskrides).
Rengøring i øvrigt foretages med egnede rengøringsmidler (se evt. etiketten på det sidst anvendte middel for specifikke anvisninger) samtidig med at filtre, slanger og dyser kontrolleres for urenheder og eventuelle belægninger. Vaskevandet opsamles i egnede beholdere og udbringes iht. gældende regler.
I øvrigt henvises til Miljøstyrelsen vejledning angående påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af bekæmpelsesmidler , jf. Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1355 af 14. december 2012.

Produktansvar
AAKO fralægger sig ethvert ansvar for produktets skader og følgeskader, som er opstået i forbindelse med ikke forskriftsmæssig brug eller opbevaring af produktet. Ved tvivlsspørgsmål bedes De venligst rette henvendelse til Deres leverandør.

Registreret for kulturerVurderBbc
Vårhvede0.5 - 1 l30 - 69
Vinterhvede0.5 - 1 l30 - 69
Vintertriticale0.5 - 1 l30 - 69
Vårtriticale0.5 - 1 l30 - 69
Vårbyg0.5 - 1 l30 - 65
Vinterbyg0.5 - 1 l30 - 65
Vinterrug0.5 - 1 l30 - 65
Forårsrug0.5 - 1 l30 - 65
Vinterhavre0.5 - 1 l30 - 65
Bederoer0.5 - 1 l30 - 39